Procesoarele Apple vor fi mult mai rapide decât cele mai performante procesoare produse de Intel

Procesoarele Apple vor fi mult mai rapide decât cele mai performante procesoare produse de Intel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 dec 2020

Când va termina de înlocuit procesoarele Intel din propriile laptopuri și desktop-uri, sistemele Apple vor beneficia de o performanță semnificativ mai mare și vor consuma și mai puțină energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple va continua anul viitor să lanseze procesoare noi, cu care va înlocui procesoarele Intel din Mac-uri, iar procesul de înlocuire va fi complet în 2022, când toate produsele Apple vor folosi procesoare dezvoltate intern.

Conform planului de lansare al procesoarelor Apple, obținut de Bloomberg, o nouă serie de va fi lansată în primăvara anului viitor, iar lansările vor continua până spre finele anului. Vor fi vizate desktop-urile iMac, laptopurile și workstantion-urile MacBook Pro.

Google lansează Stadia în România CITEȘTE ȘI Google lansează Stadia în România

Apple creează designul cipurilor sale folosind tehnologie licențiată de la Arm și le trimite către producție la Taiwan Semiconductor Manufacturing, companie care a urcat pe primul loc la producția de cipuri, depășind chiar Intel.

Mai multe designuri de cipuri sunt în lucru în prezent. Alături de 4 nuclee economice, procesoarele Apple ar putea avea 8, 16 sau chiar 32 de nuclee performante - în prezent, procesoarele Intel folosite de Apple au la cel mult 8 nuclee.

Și procesoarele grafice dezvoltate de Apple urmează să fie cel puțin la fel de ambițioase. Cel mai performant dintre acestea ar putea beneficia de nu mai puțin de 128 de nuclee. Acesta va fi de câteva ori mai performant decât soluțiile grafice actuale de la Nvidia și AMD, însă, cel mai probabil, va și costa pe măsură.

Intel va pierde de două ori din cauza Apple. Pe de o parte, are de pierdut aproape 10% din venituri, cât câștiga prin procesoarele produse pentru Apple. Pe de altă parte, creșterea masivă în performanță a dispozitivelor Apple față de PC-urile cu Windows, va afecta financiar toate companiile implicate aici, inclusiv Intel.

viewscnt
Afla mai multe despre
procesoare
apple
intel