Procurorii mai multor state americane au declanșat o investigație ce vizează TikTok

Procurorii mai multor state americane au declanșat o investigație ce vizează TikTok
scris 3 mar 2022

Procurorii mai multor state americane au declanșat o investigație ce vizează TikTok.

Investigația își propune să descopere dacă și în ce fel platforma socială chineză are un impact negativ asupra sănătății mintale a tinerilor, conform WSJ.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Anul trecut, mii de părinți olandezi au cerut despăgubiri pentru copiii lor de la operatorii cunoscutei platforme video TikTok.

În total, solicitările pentru despăgubiri se ridică la peste 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), a anunțat miercuri Fundația olandeză pentru Informații de Piață și Cercetare (SOMI). Conform propriilor informații, în acest caz sunt implicați peste 64.000 de părinți.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Motivul invocat a fost că TikTok colectează date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcționată fără a le cere permisiunea. În plus, copiii sunt expuși la pericole prin așa-numitele provocări, în care utilizatorii platformei își cer reciproc să se lanseze în acte riscante.

Conform informațiilor proprii, fundația SOMI este o organizație non-profit dedicată protejării drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de servicii online.

TikTok este deținută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranța tinerilor utilizatori.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Conform condițiilor de utilizare ale TikTok, minorii au nevoie de consimțământul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu.

Compania subliniază, de asemenea, pe site-ul său că este controlată confidențialitatea utilizatorilor, astfel încât aceștia să poată ''alege setările corecte pentru ei''.

În aprilie, militanți pentru drepturile copilului din Marea Britanie au inițiat un proces similar cu cel inițiat acum în Olanda.

La sfârșitul lunii mai, Comisia Europeană a anunțat o revizuire a practicilor comerciale ale TikTok.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În urma unui avertisment din partea Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC) privind încălcările drepturilor consumatorilor din UE, a fost lansat un dialog formal cu TikTok, a anunțat Comisia pe 28 mai.

Printre altele, Comisia a menționat ''tehnici de publicitate agresive care îi vizează pe copii'' ca fiind ''practici îngrijorătoare'' ale TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
ancheta