Producătorul de cipuri Micron Technology urmează să primească subvenții de 6,1 miliarde de dolari de la Departamentul pentru Comerț al SUA

Producătorul de cipuri Micron Technology urmează să primească subvenții de 6,1 miliarde de dolari de la Departamentul pentru Comerț al SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2024

Producătorul de cipuri de memorie Micron Technology urmează să primească subvenții de 6,1 miliarde de dolari de la Departamentul pentru Comerț al SUA, pentru susținerea finanțării proiectelor interne de fabrici de cipuri, a declarat liderul majorității democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pachetul de subvenții, care nu este încă finalizat, va finanța unități de fabricare a cipurilor din New York și Idaho, prin intermediul legii cipuri și știință, a declarat senatorul din New York, într-un comunicat.

Kirghizstanul a blocat TikTok pentru a \ CITEȘTE ȘI Kirghizstanul a blocat TikTok pentru a "proteja copiii"

”Această investiție federală monumentală și istorică va impulsiona și va propulsa Micron să dea viață proiectului său transformator de peste 100 de miliarde de dolari, cu patru fabrici din centrul New York-ului, creând aproximativ 50.000 de locuri de muncă”, a spus el, potrivit News.ro.

Micron plănuiește să construiască un complex de fabrici de cipuri în New York, în următorii 20 de ani, a adăugat senatorul.

Știrea completează un șir de subvenții anunțate de administrația Biden în ultimele săptămâni, deoarece Statele Unite încearcă să reducă dependența de China și Taiwan și să-și supraalimenteze propria producție de cipuri, rămase în urmă.

Cota SUA din capacitatea globală de producție de semiconductori a scăzut de la 37% în 1990 la 12% în 2020, potrivit Asociației Industriei Semiconductorilor (SIA).

Parlamentarii au avertizat că dependența SUA de cipurile fabricate în Taiwan de cel mai mare producător de cipuri din lume, TSMC, este riscantă, deoarece China revendică insula autoguvernată drept teritoriul său și și-a rezervat dreptul de a utiliza forța pentru a-l recupera.

Intel a obținut granturi de 8,5 miliarde de dolari, luna trecută, în timp ce TSMC, din Taiwan, a câștigat în aprilie 6,6 miliarde de dolari pentru a-și dezvolta producția americană.

Samsung a urmat săptămâna aceasta, cu un premiu de 6,4 miliarde de dolari, pentru a dezvolta producția de semiconductori în Texas.

Legea cipuri și știință alocă 52,6 miliarde de dolari pentru sprijinirea sectorului. Departamentul de Comerț dedică 28 de miliarde de dolari pentru subvenții guvernamentale pentru fabricarea de cipuri avansate, deși are cereri de peste 70 de miliarde de dolari și are, de asemenea, 75 de miliarde de dolari în autoritatea de împrumut.

Guvernatoarea New York-ului, Kathy Hochul, a declarat că cea mai mare investiție privată din istoria Americii este în drum spre centrul New Yorkului.

viewscnt
Afla mai multe despre
micron technology
cipuri