VIDEO Zuckerberg lansează un nou instrument pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei

VIDEO Zuckerberg lansează un nou instrument pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Meta (Facebook, Instagram) insistă că Meta AI, asistentul său de inteligență artificială (AI) generativă, este acum mai puternic datorită noii versiuni a modelului său lingvistic Llama 3, prezentat acum pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Credem că Meta AI este acum cel mai inteligent asistent de AI pe care îl puteți folosi gratuit”, a declarat Mark Zuckerberg, șeful liderului mondial al rețelelor de socializare, într-o înregistrare video pe Instagram, arată Hotnews.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

De mai bine de un an, companiile de tehnologie sunt angajate într-o cursă frenetică pentru a dezvolta și implementa AI generativă (producerea de text, imagini și alte conținuturi pe baza unei simple interogări în limbajul cotidian).

Apple retrage unul dintre primele emulatoare de jocuri din App Store CITEȘTE ȘI Apple retrage unul dintre primele emulatoare de jocuri din App Store

În frunte se află OpenAI, care a lansat acest nou val tehnologic cu ChatGPT, principalul său investitor, Microsoft, și rivalul său Google, care se întrec pentru a-i ajuta pe oameni să facă căutări online, să creeze conținut sau să își educe copiii.

Datorită Llama 3, se așteaptă ca Meta AI să ofere răspunsuri mai bune la întrebările utilizatorilor și să genereze imagini mai rapid („în timp real, este o adevărată nebunie!”, a comentat Mark Zuckerberg). Ea va avea acces la informații recente prin intermediul Google și Bing, motorul de căutare al Microsoft.

De asemenea, asistentul prezentat pentru prima dată în septembrie va fi mai ușor de utilizat în toate aplicațiile (Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger), pe un site dedicat (meta.ai) și cu ochelarii conectați Ray-Ban Meta.

Samsung primește subvenții de peste 6 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Samsung primește subvenții de peste 6 miliarde de dolari

Grupul californian a fost nevoit să investească masiv pentru a recupera decalajul față de vecinii săi în acest domeniu și a adoptat o strategie diferită: modelul său de limbaj este open source (acces gratuit la codul de programare) pentru companii și cercetători.

Potrivit Meta, acest acces liber permite democratizarea acestei tehnologii puternice și, de asemenea, reducerea riscurilor legate de utilizarea ei.

Sam Altman a promovat serviciile de AI de uz corporativ pentru sute de directori de companii din topul Fortune 500 CITEȘTE ȘI Sam Altman a promovat serviciile de AI de uz corporativ pentru sute de directori de companii din topul Fortune 500

Joi, grupul a prezentat două versiuni inițiale ale LLama 3, una cu 8 miliarde de parametri și cealaltă cu 70 de miliarde de parametri. „Parametrii” corespund variabilelor unui model de inteligență artificială și permit compararea acestora din punct de vedere al mărimii și capacităților.

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
facebook