Producătorul de smarthphone-uri Nokia va aduce producția de dispozitive 5G în Europa

Producătorul de smarthphone-uri Nokia va aduce producția de dispozitive 5G în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2023

HMD Global Oy, producător licențiat pentru smartphone-uri marca Nokia, a anunțat că dezvoltă capabilități și procese în acest an pentru a aduce producția de dispozitive 5G în Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Europa nu are o prezență mare în producția de smartphone-uri, deoarece toate companiile majore, inclusiv Apple și Samsung, își produc telefoanele în Asia, pentru a reduce costurile, arată news.ro.

PREMIERĂ Orange și Vodafone se înțeleg să deruleze în comun teste 5G și aleg România CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Orange și Vodafone se înțeleg să deruleze în comun teste 5G și aleg România

HMD, cu sediul în Finlanda, a declarat într-un comunicat de presă că lucrează cu un număr de parteneri de securitate IT la modificările software și la testarea amănunțită, ca prime etape ale producției și testării smartphone-urilor în Europa.

Compania nu a dezvăluit unde în Europa intenționează să-și înființeze fabrica.

Uniunea Europeană a încurajat companiile să înființeze centre de producție în sectoare cheie, introducând legi și oferind subvenții, așa cum a făcut blocul pentru semiconductori, cu Legea europeană a cipurilor.

”Deși nu putem discuta despre subvenții europene specifice, colaborăm cu mai multe părți, atât din sectorul public, cât și din sectorul privat din Europa, pentru a susține producția europeană și cercetarea și dezvoltarea”, a declarat pentru Reuters directorul de marketing al HMD, Lars Silberbauer.

Orange Romania va furniza MAI un poligon cibernetic, pe fondul numărului copleșitor de agresiuni IT CITEȘTE ȘI Orange Romania va furniza MAI un poligon cibernetic, pe fondul numărului copleșitor de agresiuni IT

HMD a semnat în 2016 un acord de licență exclusiv pe 10 ani cu Nokia Oyj, cândva cel mai mare producător de telefoane din lume, pentru a produce smartphone-uri și tablete marca Nokia.

Până la acel moment, Nokia pierduse războiul cu smartphone-urile și își vânduse întreaga afacere de telefoane către Microsoft, în 2014.

Acum, Nokia se concentrează pe echipamentele de rețea de telecomunicații.

HMD a folosit brevetele de telefoane Nokia rămase și facilitățile de producție ale companiei taiwaneze Foxconn pentru a construi o nouă linie de smartphone-uri care să concureze cu alți producători de telefoane Android cu buget redus.

Compania a dezvăluit, de asemenea, sâmbătă, trei smartphone-uri - Nokia G22, Nokia C32 și Nokia C22 - cu o autonomie de trei zile a bateriei și a declarat că va începe repararea telefoanelor mobile în colaborare cu firma de reparații iFixit.

viewscnt
Afla mai multe despre
nikia
china
relocare
productie
europa