Producătorul de smartphone-uri Essential se închide

Producătorul de smartphone-uri Essential se închide
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 feb 2020

Producătorul de smartphone-uri înființat de Andy Rubin după plecare de la Google a anunțat că își închide porțile.

Urmărește-ne și pe Google News

Considerat de unii drept “părintele Androidului” și văzut de alții ca cel mai prompt copiator al iPhone-ului, Andy Rubin nu a reușit să-și găsească locul cu propria sa companie pe extrem de competitiva piață a smartphone-urilor cu Android.

Essential, compania înființată de Andy Rubin, a anunțat că își închide porțile și, totodată, încetează lucrul la produsele pe care le crease respectiv cumpărase.

FOTO Galaxy Z Flip, al doilea telefon pliabil, prezentat oficial CITEȘTE ȘI FOTO Galaxy Z Flip, al doilea telefon pliabil, prezentat oficial

Astfel, nu va mai exista un Essential Phone și nici nu vor mai fi lansate update-uri pentru modelele vândute deja. De asemenea, clientul de email Newton Mail, cumpărat în 2018, va mai funcționa doar până pe 1 mai.

Încă de la înființare, de departe cel mai important vector de imagine pentru Essential a fost chiar fondatorul său, Andy Rubin. S-a sperat că faima acestuia va vinde de la sine telefoane.

Din păcate pentru companie, s-a aflat că Andy Rubin a fost concediat de la Google din cauza unui abuz sexual, iar imaginea acestuia a avut enorm de suferit din acel moment.

Cel mai important produs scos de Essential a rămas Essential Phone, din 2017. Compania lui Rubin nu a apucat să se lanseze la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
essential
andy rubin
smartphone
android