Producția de iPhone va fi afectată de criza cipurilor

Producția de iPhone va fi afectată de criza cipurilor
scris 28 iul 2021

Apple a emis un avertisment pentru investitori, conform căruia vânzările gadgeturilor sale vor fi afectate de criza cipurilor.

În ciuda stocurilor pe care și le-a făcut, tocmai pentru a se pune la adăpost de criza cipurilor, Apple nu va scăpa, în cele din urmă, de această problemă, care îi va afecta vânzările.

În conferința cu investitorii, legată de rezultatele financiare ale ultimului trimestru, șeful companiei, Tim Cook, a punctat faptul că se așteaptă ca în T3, dar, mai ales, în T4, producția și vânzările de iPhone să fie afectate de criza cipurilor.

FOTO Microsoft pregătește un nou smartphone, cu două ecrane CITEȘTE ȘI FOTO Microsoft pregătește un nou smartphone, cu două ecrane

În cazul Apple, problema nu lovește chipset-urile gadgeturilor companiei, ci cipurile pentru funcțiile obișnuite, precum cele pentru funcționarea ecranelor sau decodare audio.

Nu doar iPhone-urile vor fi afectate, ci și tabletele iPad.

Anunțul vine după un trimestru excepțional pentru Apple, în special pentru iPhone, care a înregistrat vânzări de 39,57 miliarde de dolari, în creștere de la an la an cu 50%. Principalul vector de creștere a fost seria iPhone 12.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
iphone