Profitul net al Huawei aproape a stagnat în 2016, iar avansul veniturilor a încetinit

Profitul net al Huawei aproape a stagnat în 2016, iar avansul veniturilor a încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2017

Profitul net al producătorului chinez de smartphone-uri și echipamente de telecomunicații Huawei Technologies a crescut cu doar 0,4% în 2016, la 37,1 miliarde de yuani (5,3 miliarde dolari), cel mai lent ritm după 2011, în timp ce avansul veniturilor a încetinit cu 0,3 puncte procentuale, la 32%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Huawei este al treilea mare producăror de smartphone-uri din lume, după Apple și Samsung Electronics, scrie News.ro.

Veniturile globale ale Huawei au avansat cu 32%, la 521,6 miliarde de yuani.

Concurența puternică de pe piața smartphone-urilor din China, din partea companiilor concurente OPPO și Vivo, anterior puțin cunoscute, au costat anul trecut Huawei poziția de lider pe piața chineză.

Veniturile diviziei globale de consum au avansat cu 44%, la 179,8 miliarde de yuani (26 miliarde dolari), dar au fost sub așteptările companiei, de 30 de miliarde de dolari.

FOTO Un start-up american fondat de un român lângă închisoarea Alcatraz a fost cumpărat de rețeaua de socializare pentru oameni de afaceri Townsquared CITEȘTE ȘI FOTO Un start-up american fondat de un român lângă închisoarea Alcatraz a fost cumpărat de rețeaua de socializare pentru oameni de afaceri Townsquared

Huawei a livvrat anul trecut 139 de milioane de telefoane, în creștere cu 29% comparativ cu o piață a smartphone-urilor în stagnare. Ținta inițială a companiei era de 140 de milioane de aparate.

Veniturile diviziei de echipamente de telecomunicații, care concurează cu compania suedeză Ericsson pentru poziția de lider al pieței, au avansat cu 24%, la 290,6 miliarde de yuani, datorită cererii pentru echipamente de comunicații 4G.

În cazul diviziei pentru companii, veniturile au urcat cu 47%, la 40,7 miliarde de yuani.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei