Qualcomm a renunțat să mai dezvolte serviciul de comunicare prin satelit

Qualcomm a renunțat să mai dezvolte serviciul de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 nov 2023

La 10 luni distanță de momentul anunțului oficial Qualcomm a renunțat la parteneriatului cu Iridium și nu va mai lansa un serviciu de comunicare prin satelit pentru că producătorii smartphone-uri nu sunt interesați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, Qualcomm anunța cu surle și trâmbițe că lucrează împreună cu Iridium la un serviciu de comunicare prin satelit, precum cel implementat de Apple pentru iPhone, pe care-l va furniza dezvoltatorilor de smartphone-uri.

Aparent, Qualcomm s-a grăbit cu dezvoltarea și cu anunțul, pe care le-a realizat înainte să știe dacă are și piața necesară pentru Snapdragon Satellite.

Microsoft va implementa funcții de AI pe Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft va implementa funcții de AI pe Windows 10

Iridium anunță acum că Qualcomm a ales să termine contractul dintre cele două companii. Motivul este că niciun producător de smartphone-uri cu Android nu a fost interesat de serviciu.

Cel mai probabil, din vină sunt costurile pe care producătorii de smartphone-uri ar fi trebuit să le suporte și pe care aceștia nu au dorit să le plătească.

Qualcomm, de cealaltă parte, spune că va continua să colaboreze cu Iridium la soluții de comunicare prin satelit, dar, care se vor baza pe standardele tehnice obișnuite, nu pe cele deținute de companie.

Între timp, Google lucrează și el la o soluție similară, care să fie implementată pe smartphone-urile cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
satelit
smartphone
android