Qualcomm aduce suport 4G pentru telefoanele obișnuite

Qualcomm aduce suport 4G pentru telefoanele obișnuite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mar 2017

Producătorul de chipuri Qualcomm lansează o nouă platformă hardware pentru telefoanele obișnuite, a cărei principală noutate este modulul 4G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Qualcomm 205 este prima platformă pe care gigantul american o lansează pentru telefoanele obișnuite în ultimii trei ani. La fel ca și smartphone-urile, telefoanele ieftine care nu permit instalarea de aplicații vor beneficia de viteza conexiunilor 4G la internet mobil.

Chiar dacă nu oferă toate tehnologiile moderne și multitudinea de aplicații ale smartphone-urilor, telefoanele obișnuite pot fi dotate de producători din fabrică cu suportul software necesar pentru navigarea pe internet sau folosirea aplicațiilor de chat, inclusiv pentru convorbiri audio și video prin conexiunea de date.

De aceea, noua platformă Qualcomm este importantă atât pentru producătorii de telefoane obișnuite, cât și pentru utilizatorii care preferă aceste terminale. Aceasta permite transferul de date cu viteze de până la 150 Mbps.

Vodafone devine lider în India prin fuziunea cu Idea Cellular, îmtr-o tranzacție de 23 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Vodafone devine lider în India prin fuziunea cu Idea Cellular, îmtr-o tranzacție de 23 miliarde dolari

În afară de modulul 4G, platforma Qualcomm 205 include un procesor cu două nuclee tactate la o frecvență de 1,1 GHz și suport pentru două SIM-uri. Telefoanele care vor folosi această platformă vor putea fi dotate cu două camere foto, ambele cu 3 MP.

Telefoanele obișnuite sunt folosite cu preponderență în regiuni precum America Latină, India și sud-estul Asiei. În plus, o parte a utilizatorilor de smartphone-uri apelează la aceste așa-numite feature phones ca telefoane de rezervă, datorită autonomiei lor net superioare.

Noua platformă Qualcomm 205 este disponibilă începând de astăzi pentru producători. Cei de la Qualcomm spun că primele telefoane care o vor folosi vor fi lansate în al doilea trimestru al anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
telefoane