Vodafone devine lider în India prin fuziunea cu Idea Cellular, îmtr-o tranzacție de 23 miliarde dolari

Vodafone devine lider în India prin fuziunea cu Idea Cellular, îmtr-o tranzacție de 23 miliarde dolari
scris 20 mar 2017

Divizia din India a grupului Vodafone a convenit fuziunea cu Idea Cellular pentru a forma cea mai mare companie de telecomunicații de pe piața respectivă, cu o valoare de 23,2 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Compania nou formată va fi de două ori mai mare decât AT&T, în funcție de numărul de abonați, și va deveni lider pe o piață unde cel mai bogat om din India a oferit servicii gratuite de voce, scrie News.ro.

Vodafone va deține o participație de 45,1% la nouă companie, după vânzarea a 4,9% din acțiuni la aceasta către un holding deținut de miliardarul Kumar Mangalam Birla.

Companiile lui Birla vor deține 26% din acțiunile noii companii, iar restul vor fi listate.

Președintele Uber demisionează după doar 6 luni, o perioadă cu multe scandaluri CITEȘTE ȘI Președintele Uber demisionează după doar 6 luni, o perioadă cu multe scandaluri

Noua companie va valora 23,2 miliarde de dolari, la o valoare de întreprindere de 12,4 miliarde de dolari pentru Vodafone India și 10,8 miliarde de dolari pentru idea Cellular.

Acțiunile Idea au urcat cu până la 14% la bursa din Mumbai.

Noul operator de telecomunicații va avea 395 de milioane de abonați, peste cei ai liderului actual al pieței, Bharti Airtel.

Vodafone va  obține listarea pe a doua mare piață wirelles din lume, pe care o analiza din 2011.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vodafone
idea cellular