Qualcomm atacă Apple chiar în ziua în care sunt lansate noile iPhone-uri

Qualcomm atacă Apple chiar în ziua în care sunt lansate noile iPhone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 sep 2017

Qualcomm nu uită că Apple a atacat-o în tribunal și lansează un atac indirect chiar în ziua în care Apple urmează să prezinte mai multe modele noi de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai important producător de chipset-uri, Qualcomm, a dat publicității o pseudo-cercetare privind tehnologiile dispozitivelor mobile, prin care încearcă să compare Android și iPhone din punctul de vedere al adoptării noilor tehnologii.

Reprezentanții companiei arată, punct cu punct, cum cele mai multe dintre noile tehnologii ale smartphone-urilor au fost adoptate de producătorii de telefoane cu Android înainte ca Apple să le adapteze la iPhone.

FOTO UPC alege o nouă identitate vizuală CITEȘTE ȘI FOTO UPC alege o nouă identitate vizuală

Astfel, Qualcomm ia rând pe rând cele mai noi tehnologii – de la încărcarea rapidă și sistemul foto cu două camere, la scanarea facială, ecranul OLED și designul cu rame înguste – și numește dispozitivul care a fost primul în a le oferi.

Deși cei de la Qualcomm fac destule greșeli, confundând uneori telefoanele și producătorii care au fost primii în a oferi o tehnologie nouă, ideea de bază rămâne valabilă: telefoanele cu Android au fost mai rapide în adoptarea noilor tehnologii. Însă, ceea ce nu spune Qualcomm, Apple este cea care a implementată de o manieră mult superioară aceste tehnologii.

VIDEO&FOTO Cel mai important eveniment Apple al ultimilor ani este astăzi. Ce lansări sunt așteptate CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cel mai important eveniment Apple al ultimilor ani este astăzi. Ce lansări sunt așteptate

Prin această informare de presă, Qualcomm țintește cât se poate de clar lansarea de astăzi a lui iPhone X. Acesta va oferi, se pare, recunoaștere facială, ecran OLED și design cu rame înguste, tehnologii pe care unele dintre telefoanele cu Android le oferă deja.

Apple și Qualcomm sunt implicate într-o luptă legală, compania condusă de Tim Cook acuzând Qualcomm că profită de poziția dominantă în care se află pentru a cere sume nejustificat de mari de la producătorii de componente pentru a folosi tehnologiile companiei.

De altfel, Apple nu este prima entitate care acuză Qualcomm de această politică. Qualcomm a fost deja sancționată pentru practici similare atât în Statele Unite, cât și în China.

Qualcomm atacă Apple chiar în ziua în care sunt lansate noile iPhone-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
apple
iphone x
android