Vodafone va investi 2 miliarde euro în rețeaua de fibră optică din Germania

Vodafone va investi 2 miliarde euro în rețeaua de fibră optică din Germania
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 sep 2017

Vodafone va investi aproximativ 2 miliarde de euro, până în decembrie 2021, pentru a-și extinde rețeaua de fibră optică din Germania, cea mai mare piață europeană a grupului britanic de telecomunicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma investițiilor, numărul conexiunilor ultrarapide la internet furnizate clienților din Germania va crește la circa 13,7 milioane, potrivit Vodafone.

Cea mai mare parte a fondurilor, între 1,4 și 1,6 miliarde de euro, va fi utilizată pentru a oferi conexiune ultrarapidă unui număr de 100.000 de companii din 2.000 de parcuri industriale, alte 200 milioane de euro urmând să fie investite în modernizarea conexiunilor celor 12,6 milioane de gospodării abonate la serviciile de internet oferite de Vodafone în Germania.

CITEȘTE ȘI Piața de factoring a atins 2 miliarde euro la 6 luni. Domeniul IT tinde să depășească sectorul FMCG la capitolul finanțare prin factoring

Cheltuieli de 200 până la 400 milioane de euro sunt programate pentru a conecta la internet circa 1 milion de gospodării din mediul rural.

Vodafone estimează că investițiile în extinderea rețelei de fibră optică din Germania vor crește veniturile din această țară cu 1-2% pe termen mediu.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații din lume, având divizii în 26 de țări, 49 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 17 țări.

La finele lunii iunie, grupul avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

În România, Vodafone are aproape 9,58 milioane de clienți, fiind al doilea mare jucător pe piața locală de telefonie mobilă, după Orange.

Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 2,9% în primul trimestru fiscal încheiat la 30 iunie, în termeni organici, la 178,6 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
germania
investitii
fibra optica
conexiune ultrarapida