Qualcomm îmbunătățește oferta pentru NXP Semiconductors la peste 43 miliarde de dolari

Qualcomm îmbunătățește oferta pentru NXP Semiconductors la peste 43 miliarde de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 feb 2018

Producătorul american de cipuri și echipamente telecom Qualcomm a îmbunătățit la 127,50 dolari pe acțiune oferta pentru preluarea producătorului olandez de semiconductoare NXP Semiconductor, la presiunea mai multor investitori ai NXP, conduși de Elliott Management Corporation.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua ofertă, pentru care Qualcomm a obținut susținerea unui grup de acționari cu o deținere cumulată de 28% din NXP, este cu 17,50 de dolari peste cea prezentată inițial și evaluează compania olandeză la aproximativ 43,23 miliarde de dolari, excluzând datoriile.

Prețul propus este mai mare cu peste 3 miliarde raportat la valoarea de piață a NXP în funcție de închiderea de luni.

Inteligența artificială poate „citi” problemele cardiace în ochii pacienților CITEȘTE ȘI Inteligența artificială poate „citi” problemele cardiace în ochii pacienților

În octombrie 2016, Qualcomm s-a oferit să cumpere NXP pentru 110 dolari pe acțiune în numerar, sau circa 38 miliarde de dolari în total. Incluzând datoriile existente la acea dată, tranzacția a fost evaluată la 47 miliarde de dolari.

Oferta îmbunătățită este condiționată de vânzarea de către acționarii NXP a unei participații totale egale cu cel puțin 70% din acțiunile companiei olandeze și expiră pe 5 martie. Totodată, Qualcomm trebuie să mai obțină aprobarea autorităților de reglementare din China, ultima piață dintre cele nouă pentru care avea nevoie de permisiunea guvernelor.

Qualcomm este curtată, la rândul ei, de rivalul conațional Broadcom, însă consideră ostile încercările acesteia de preluare. Cea mai recentă ofertă a Broadcom evaluează Qualcomm la 121 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
nxp semiconductor
oferta
preluare