Qualcomm plătește 1,4 miliarde de dolari pentru Nuvia, un startup fondat de patru foști directori ai Apple

Qualcomm plătește 1,4 miliarde de dolari pentru Nuvia, un startup fondat de patru foști directori ai Apple
scris 14 ian 2021

Producătorul american Qualcomm plătește 1,4 miliarde de dolari pentru Nuvia, un startup din domeniul cipurilor fondat de patru foști directori de la divizia de semiconductoare a Apple.

Tehnologiile companiei vor fi integrate în smartphone-uri, laptopuri și procesoare pentru industria auto.

Signal înregistrează creșteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, pe măsură ce oamenii caută alternative la WhatsApp CITEȘTE ȘI Signal înregistrează creșteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, pe măsură ce oamenii caută alternative la WhatsApp

Tranzacția este o mutare importantă care ar putea ajuta Qualcomm să recâștige cotă de piață, după ce, în ultimii ani, a fost lovită de disputele cu autoritățile și procesele cu Apple în domeniul brevetelor, scrie Reuters. 

Spre exemplu, în 2019, Comisia Europeană a amendat Qualcomm cu 242 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă, în contextul în care autoritățile din domeniul concurenței au stabilit că producătorul american de componente a restricționat accesul competitorilor pe piață prin practicarea unui preț de vânzare sub nivelul costurilor.

În 2018, CE a amendat Qualcomm cu aproape 1 miliard de euro, stabilind că producătorul american a plătit sume semnificative grupului Apple pentru ca gigantul să utilizeze doar cipuri Qualcomm.

Totodată, compania din Taiwan MediaTek a depăși anul trecut Qualcomm, vânzând mai multe procesoare pentru dispozitive mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
nuvia
cipuri
procesoare
startup cipuri
cpu