YouTube a blocat canalul lui Donald Trump pentru cel puțin 7 zile

YouTube a blocat canalul lui Donald Trump pentru cel puțin 7 zile
scris 13 ian 2021

Platforma video YouTube a blocat canalul președintelui american Donald Trump pentru cel puțin 7 zile, invocând riscul de incitare la violență.

„Având în vedere preocupările legat de violență, vom dezactiva de asemenea comentariile de pe canalul președintelui Trump, așa cum am făcut în cazul altor canale unde există îngrijorări legat de securitate în secțiunea de comentarii”, a transmis YouTube marți noapte.

O recentă înregistrare video publicată pe canalul lui Trump a incitat la violență, a confirmat compania pentru CNN Business. Acel clip a fost înlăturat. YouTube a refuzat să dea detalii legat de înregistrarea care a reprezentat o abatere de la politica platformei, însă a precizat că după o o săptămână va reanaliza decizia, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Rocadă în rândul importatorilor de gaze: AIK Energy a coborât de la 40% la 7%, Premier Energy a urcat de la 1% la peste 25% CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Rocadă în rândul importatorilor de gaze: AIK Energy a coborât de la 40% la 7%, Premier Energy a urcat de la 1% la peste 25%

YouTube era singura platformă majoră din social media care nu îi suspendase accesul lui Trump.

Facebook a suspendat contul pe perioadă nedeterminată, iar Twitter i-a interzis complet accesul lui Trump.

În urma deciziei, nu va mai putea fi încărcat conținut pe canalul președintelui și nici nu vor mai putea fi făcute transmisiuni live pentru cel puțin șapte zile, perioadă ce poate fi extinsă.

Conform regulilor YouTube, două abateri ale unui canal duc la o suspendare a acestuia pentru două săptămâni, iar după trei abateri blocarea contului este permanentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
donald trump