Cea mai mare platformă de vânzări de pe DarkNet a fost dezmembrată

Cea mai mare platformă de vânzări de pe DarkNet a fost dezmembrată
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2021

Cel mai mare site de vânzare de droguri, acte contrafăcute și monedă falsă, găzduit de DarkNet, a fost dezmembrat, iar presupusul său administrator arestat, a comunicat marți parchetul din orașul german Koblenz, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel despre care se presupune că administra DarkMarket, un australian în vârstă de 34 de ani, a fost arestat în acest weekend la frontiera dintre Germania și Danemarca, aflându-se în prezent în detenție provizorie, scrie Agerpres.

Qualcomm lansează un nou senzor de amprente pentru dispozitivele mobile CITEȘTE ȘI Qualcomm lansează un nou senzor de amprente pentru dispozitivele mobile

Comunicatul precizează că "mai mult de 20 de servere din Republica Moldova și Ucraina" au fost confiscate.

Platforma a fost dezmembrată luni după oprirea serverelor, arată parchetul din Koblenz.

Acesta a condus investigații timp de mai multe luni împreună cu serviciul central de anchete penale din Oldenburg. La anchetă au contribuit și polițiști din mai multe țări, precum Statele Unite, Marea Britanie, Danemarca, Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit anchetatorilor, DarkMarket era, "fără îndoială, cea mai mare piață din lume de pe DarkNet, cu aproape 500.000 de utilizatori și peste 2.400 de vânzători".

"În total, cel puțin 320.000 de tranzacții au fost efectuate" pe platformă, cu criptomonedele Bitcoin și Monero, iar suma totală s-ar putea ridica la 140 milioane de euro.

DarkMarket era "utilizat în principal pentru vânzarea de droguri de toate tipurile", dar pe platformă se mai găseau la vânzare "monede false, date de cărți de credit furate sau falsificate, cartele SIM anonime" sau viruși informatici, precizează parchetul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
darknet
platformă de vânzări