Qualcomm promite cel puțin 30 de dispozitive cu 5G în 2019

Qualcomm promite cel puțin 30 de dispozitive cu 5G în 2019
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 ian 2019

Producătorul american de echipamente pentru telecomunicații Qualcomm anunță că va furniza anul acesta echipamentele necesare pentru cel puțin 30 de device-uri care vor fi compatibile 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși există multe voci care susțin că abia peste un an tehnologia 5G va începe să-și arate potențialul, marketingul împinge mulți producători să se grăbească și să iasă cu produse compatibile încă din 2019.

Aceștia vor profita de pe urma tehnologiei prezentate deja de Qualcomm pentru a lansa produse compatibile 5G, compania americană anunțând că vor exista cel puțin 30 de astfel de dispozitive anul acesta (nu doar smartphone-uri).

Qualcomm a reușit să grăbească lansarea tehnologiei necesare pentru 5G folosind un design modular. Noul chipset, Snapdragon 855, nu este capabil de viteze 5G de unul singur, însă devine apt în colaborare cu modemul X50.

VIDEO Jocul celor de la Epic Games, Fortnite, a înregistrat cea mai bună lună CITEȘTE ȘI VIDEO Jocul celor de la Epic Games, Fortnite, a înregistrat cea mai bună lună

Abordarea nu doar că a permis Qualcomm să fure startul în cursa 5G, dar le lasă producătorilor libertatea de a alege între 4G și 5G prin includerea sau nu a modem-ului X50 alături de chipset-ul Snapdragon 855.

Până la această oră, cel puțin 18 producători și-au anunțat intenția de a folosi tehnologia Qualcomm pentru a lansa anul acesta produse compatibile 5G.

În comunicatul oficial, Qualcomm își arată încrederea că, în fapt, toate dispozitivele compatibile 5G care vor fi lansate anul acesta vor fi posibile doar datorită propriei tehnologii. Cu alte cuvinte, nu există altă companie care să le ofere producătorilor tehnologia necesară compatibilității 5G în 2019.

Companiile implicate, de la producători la operatori, par să forțeze mult mai mult trecerea la 5G decât au făcut-o în 2011, când a început adopția 4G.

Motivația acestora vine atât din performanțele mult mai bune oferite de 5G, cât și de încetinirea vânzărilor de smartphone-uri. 5G-ul ar putea constitui un imbold important pentru cumpărarea unui smartphone nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
5g
snapdragon