Qualcomm va lucra cu peste 40 de companii de telecomunicații pentru utilizarea unei variante mai rapide a tehnologiei 5G

Qualcomm va lucra cu peste 40 de companii de telecomunicații pentru utilizarea unei variante mai rapide a tehnologiei 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2021

Qualcomm va colabora cu peste 40 de coperatori și furnizori de echipamente de telecomunicații care s-au angajat să utilizeze o variantă mai rapidă a tehnologiei 5G, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rețelele de generația a cincea utilizează o combinație de tehnologii. Versiunea cu frecvență mai scăzută, numită ”sub-6” de către specialiștii din industrie, transmite semnal pe distanțe mari, dar este doar oarecum mai rapidă decât rețelele anterioare, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Cea mai rapidă versiune utilizează frecvențe mai mari și este numită ”undă milimetrică” de către Qualcomm, cel mai mare furnizor de cipuri de date wireless pentru telefoanele inteligente.

Diferenți operatori i-au acordat propriile denumiri comerciale, cum ar fi Verizon ”5G Ultra Wideband”.

Qualcomm a declarat la evenimentul Mobile World Congress de la Barcelona că peste 40 de operatori și producători de echipamente s-au angajat să folosească tehnologia mai rapidă într-o anumită formă.

Printre aceștia se numără China Unicom, Chunghwa Telecom Company) și Fibocom Wireless), precum și Deutsche Telekom și Telstra din Australia.

Tehnologia undei milimetrice este cea mai utilă în zonele dense, în care mulți oameni încearcă să se conecteze simultan la rețelele mobile, cum ar fi arenele sportive, în care mulți fani încearcă să transmită video pe rețelele lor sociale.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Qualcomm a contribuit la dezvoltarea standardelor care fac compatibile dispozitivele cu unde milimetrice din întreaga lume, iar producătorii de telefoane precum Apple au folosit cipurile Qualcomm pentru a avea acces la tehnologie.

Cipurile Qualcomm au un avantaj față de cele produse de companii concurente, precum MediaTek, în tehnologia undelor milimetrice, deci ar putea obține un plus de vânzări dacă tehnologia va fi adoptată pe scară mai largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
5g