Reddit își îmbunătățește funcția de căutare

Reddit își îmbunătățește funcția de căutare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 apr 2022

Considerată până acum punctul slab al platformei sociale, funcția de căutare primește, în sfârșit, atenție din partea inginerilor Reddit, care îi aduc un mult întârziat upgrade.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua funcție de căutare Reddit promite să fie mai relevantă prin luarea în calcul a popularității postărilor, dincolo de relevanța efectivă a termenilor de căutare în cadrul rezultatelor afișate.

Asta înseamnă că, dincolo de căutarea cuvintelor relevante în cadrul rețelei sociale, Reddit va ordona rezultatele și în funcție de câte reacții au postările - voturi, comentarii share-uri etc.

WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru funcția „Last Seen” CITEȘTE ȘI WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru funcția „Last Seen”

Alături de rezultatele căutării, Reddit va afișa acum și o listă Trending - o listă cu cele mai populare subiecte ale momentului, după modelul Twitter.

Poate și mai important este faptul că Reddit începe să indexeze, în sfârșit, comentariile. Așa cum recunosc și reprezentanții companiei, aceasta era cea mai cerută facilitate de utilizatori.

Indexarea comentariilor este importantă deoarece o mare parte din informația disponibilă pe Reddit se află mai degrabă în cadrul comentariilor, decât în postările inițiale.

Cu acest upgrade, Reddit încearcă să ușureze descoperirea și abonarea la noi forumuri din cadrul platformei sociale, dar și să ofere un acces mai rapid la informație. Postările Reddit apar din ce în ce mai frecvent în paginile de căutări Google, deoarece conțin răspunsuri relevante la întrebările utilizatorilor, iar până acum Google reușea mult mai bine decât Reddit să scoată în față această informație.

Deocamdată, schimbările aduse funcției de căutare au fost implementate doar pe versiunea web, nu și în cadrul aplicațiilor mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
căutare