Rezultate record pentru Lenovo

Rezultate record pentru Lenovo
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2021

Grupul Lenovo anunță o creștere semnificativă a veniturilor din primul trimestru (aprilie-iunie) al acestui an fiscal, atingând suma de 16,9 miliarde de dolari, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul operațional s-a dublat comparativ cu trimestrul întâi al anului fiscal precedent, ajungând la 650 milioane de dolari (în creștere cu aproximativ 96%), iar profitul net a crescut de peste două ori ajungând la 466 milioane de dolari, ceea ce înseamnă cu 119% mai mult. Lenovo a atins o marjă de venit de 2,8%, stabilind un record față de anii precendenți.

VIDEO Xiaomi a prezentat Mix 4, un smartphone cu camera frontală ascunsă sub ecran CITEȘTE ȘI VIDEO Xiaomi a prezentat Mix 4, un smartphone cu camera frontală ascunsă sub ecran

Evoluția este determinată în continuare de accelerarea digitalizării, transformarea smart și actualizările IT ale dispozitivelor, infrastructurii și aplicațiilor disponibile în întreaga lume. Privind în viitor, Lenovo vede oportunități continue de creștere durabilă și îmbunătățiri ale profitabilității în cadrul afacerii sale, în domenii precum soluții verticale, soluții de infrastructură, PC-uri premium și dispozitive non-PC adiacente precum tablete, smartphone-uri, computere încorporate și alte dispozitive smart. În primul trimestru al acestui an fiscal, cheltuielile cu cercetarea și dezvoltarea au crescut cu 40%, iar compania urmărește să își dubleze investițiile în inovare în următorii trei ani.

„Transformarea digitală smart accelerată a creat oportunități de piață semnificative la nivel global. Lenovo profită de ele din plin, pe măsură ce ne transformăm dintr-o companie de dispozitive în furnizor de servicii și soluții. Dovada este în performanța noastră - doar în acest trimestru am dublat profitabilitatea de la an la an, în timp ce marja de venit net a atins un nou record pentru noi", a declarat Yuanqing Yang, președinte și CEO Lenovo. „Vom dubla investițiile în cercetare și dezvoltare în următorii trei ani, ne vom îmbunătăți în continuare excelența operațională și rămânem dedicați inovației ecologice și cetățeniei corporative pentru a realiza creșteri durabile de rentabilitate pe termen lung.”, a adaugat Yuanqing Yang.

Lenoo are 63.000 de angajați în 180 de piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo