România cumpără sisteme de război electronic de aproape 1 miliard de lei

România cumpără sisteme de război electronic de aproape 1 miliard de lei

Sursă foto: https://www.offgridweb.com/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 aug 2022

Compania Națională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naționale (MapN) și care acționează ca interfață între industria românească de apărare și partenerii externi ai acesteia, vrea să cumpere sisteme de război electronic în comunicații în valoare totală estimată de aproape 1 miliard de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
One United Properties - cifră de afaceri mai mare cu 56% în S1. Compania va finaliza patru dezvoltări și a început vânzările la două noi investiții CITEȘTE ȘI One United Properties - cifră de afaceri mai mare cu 56% în S1. Compania va finaliza patru dezvoltări și a început vânzările la două noi investiții

Cele două achiziții preconizate sunt estimate la 517,586 milioane lei plus TVA, respectiv 444,681 milioane lei TVA – în total, peste 962 milioane lei plus TVA (1,14 miliarde lei cu tot cu taxă).

Principalul element al războiului electronic este constituit de operațiunile de bruiaj al comunicațiilor inamicului.

Principalul port britanic de mărfuri intră într-o grevă de opt zile, pentru prima oară din 1989 CITEȘTE ȘI Principalul port britanic de mărfuri intră într-o grevă de opt zile, pentru prima oară din 1989

Romtehnica se așteaptă la minimum 3 și maximum 7 ofertanți. Înscrierile la licitație trebuie făcute până pe 26 septembrie.

După cum a relatat Profit.ro, tot recent, Romtehnica a demarat o procedură de achiziție a sute de sisteme portabile de rachete antiaeriene, cu valoare estimată de peste 3 miliarde lei plus TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
achizitii militare romania
cheltuieli de aparare romania
romania razboi electronic
romtehnica achizitii