Rusia va bloca accesul la LinkedIn, întrucât nu a transferat datele personale ale rușilor în țară

Rusia va bloca accesul la LinkedIn, întrucât nu a transferat datele personale ale rușilor în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2016

Accesul la LinkedIn va fi blocat în Rusia, întrucât operatorul american al rețelei de socializare pentru profesioniști nu a transferat în țară datele personale ale utilizatorilor ruși, a anunțat autoritatea de reglementare în comunicații Roskomnadzor, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Servicii precum Google, EBay, Booking.com și Uber au luat măsuri pentru ca aceste date să fie mutate în Rusia, a precizat instituția, scrie News.ro.

”Accesul va fi blocat în următoarele câteva zile. LinkedIn nu a prezentat documente referitoare la transferul bazelor de date personale în Rusia”, a declarat Vadim Ampelonskiy, purtător de cuvânt al Roskomnadzor.

Anul trecut, autoritățile de la Moscova au adoptat reglementări potrivit cărora companiile străine de Internet sunt obligate să păstreze datele personale ale clienților ruși pe servere din Rusia.

Roskomnadzor a cerut unui tribunal din Rusia să blocheze accesul la site-ul LinkedIn, pentru că nu s-a conformat noilor prevederi.

Google lansează Android Auto pentru smartphone-uri CITEȘTE ȘI Google lansează Android Auto pentru smartphone-uri

”Decizia tribunalului are potențialul să blocheze accesul la LinkedIn pentru milioanele de membri și companii din Rusia, care se folosesc de acest serviciu pentru a-și dezvolta afacerile. Suntem interesați în continuare să discutăm despre solicitarea referitoare la stocarea datelor cu reprezentanții Roskomnadzor, se arată într-un comunicat al companiei americane.

Nu este prima oară când Roskomnadzor a oprit accesul la site-uri în Rusia, dacă acestea nu au respectat legislația.

Anul trecut, Roskomnadzor a blocat pentru scurt timp accesul la Wikipedia, după publicarea unui articol despre canabis.

viewscnt
Afla mai multe despre
linkedin