Safetech Innovations, profit în creștere cu 134%

Safetech Innovations, profit în creștere cu 134%

Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2022

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează venituri totale din exploatare de 28,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creștere cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 5,3 milioane de lei, o majorare cu 134% comparativ cu anul trecut. În primele nouă luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 20,8 milioane de lei, o apreciere cu 58%, în principal datorită creșterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„În primele nouă luni din 2022 am avut parte de o activitate caracterizată de solicitări în creștere pentru serviciile noastre de securitate cibernetică. Am înregistrat o creștere atât a numărului de contracte recurente, cât și la nivel de clienți noi, reușind să atragem patru noi clienți în portofoliu doar în T3 2022. De asemenea, marja de profitabilitate netă s-a îmbunătățit semnificativ în primele nouă luni ale anului, de la 17% în 2021 la 25% anul acesta.

Rezultatul este unul satisfăcător, deoarece în 2019, marja noastră a fost sub 12% și am promis investitorilor că o să o creștem până la 20% prin extinderea portofoliului de servicii. Suntem încântați că ne-am îndeplinit această promisiune față de investitori, prin maturizarea afacerii noastre și stabilirea de obiective realizabile de care să beneficieze toți acționarii Safetech. Totodată, suntem bucuroși că am împărțit tuturor acționarilor SAFE o parte din profiturile generate ca urmare a dezvoltării companiei cu sprijinul capitalului atras de la investitori, prin dividende, demonstrând că și companiile cu potențial de dezvoltare pot plăti dividende atâta timp cât au un model de afaceri solid și un flux de numerar bun”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

Viziunea CEO-ului Vodafone România: 5 moduri prin care 5G schimbă în bine societatea CITEȘTE ȘI Viziunea CEO-ului Vodafone România: 5 moduri prin care 5G schimbă în bine societatea

Referitor la activitatea companiei la nivel internațional, în prezent, entitatea din Marea Britanie este operațională, având angajate trei persoane, pe lângă directorul general, Anca Stancu, a căror activitate se va axa în perioada următoare pe vânzarea de servicii și soluții Safetech în Marea Britanie și SUA. În ceea ce privește, entitatea din Emiratele Arabe Unite, aceasta va fi operațională în următoarea perioadă, toate actele necesare fiind depuse la autoritățile relevante.

Între timp, compania a executat deja un contract de testare de securitate pentru o companie din domeniul energiei din această țară. Pentru entitatea din SUA, compania estimează că până la finalul anului va fi înființată, iar din 2023, aceasta va deveni operațională.

În ceea ce privește transferul Safetech Innovations pe Piața Principală a Bursei de Valori București, compania a publicat săptămâna trecută situațiile financiare pentru anii 2019-2021, întocmite conform IFRS și auditate. În prezent, Safetech se află în etapele de finalizare a Prospectului și transmiterea acestuia către ASF.

„Suntem încântați că ne apropiem de îndeplinirea a încă unei promisiuni față de acționarii noștri – transferul pe Piața Principală. Obiectivul nostru este să sunăm clopoțelul la BVB pentru a marca acest transfer, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022, și anume, până la sfârșitul lunii februarie 2023. Ne dorim ca în raportul respectiv să includem deja situațiile financiare care vor fi conforme cu IFRS”, a adăugat Victor Gânsac.

Pe lângă activitatea privind trecerea pe Piața Principală, în această perioadă, compania se află în cel mai aglomerat trimestru al anului, unul în care sunt realizate cele mai multe venituri și care are un impact semnificativ la nivel de profit. Acest lucru a putut fi observat și anul trecut, când, în cel de-al patrulea trimestru din 2021, Safetech a generat 43% din cifra anuală de afaceri și 63% din profitul net.
Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021 și se tranzacționează sub simbolul SAFE.

În prezent, compania are o capitalizare de piață de peste 180 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
it