Angajații Apple nu sunt mulțumiți de planurile companiei de a afișa mai multe reclame pe iPhone

Angajații Apple nu sunt mulțumiți de planurile companiei de a afișa mai multe reclame pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2022

Noul focus al Apple, care vrea să-și mărească veniturile din publicitate inclusiv prin creșterea numărului de reclame afișate în aplicațiile de iPhone, pare să stârnească nemulțumiri în rândul angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unor surse din cadrul Apple, citate de The Information, în special angajații diviziei de reclame sunt îngrijorați că mai multe reclame afișate vor strica experiența premium promovată de companie.

Angajații companiei au discutat acest subiect pe canalele interne de comunicare, unde mai mulți s-au arătat îngrijorați de noua direcție.

Val de demisii la Twitter după ultimatumul de fidelitate dat de Elon Musk, compania „închide birouri” CITEȘTE ȘI Val de demisii la Twitter după ultimatumul de fidelitate dat de Elon Musk, compania „închide birouri”

Conform acelorași surse, Apple ar vrut în 2018 să afișeze reclame în Spotlight, însă, a renunțat la idee tot după opoziția propriilor angajați.

Compania americană este din ce în ce mai criticată și în exterior din cauza creșterii numărului de reclame. Apple a pozat mereu într-un cavaler al protecției intimității, ceea ce pare să contravină sistemului de targetare cu reclame.

De altfel, oamenii de advertising de la Apple nu au voie să folosească termeni cu conotație negativă când vorbesc de afacerile cu reclame ale companiei. De exemplu, aceștia trebuie să spună „audiență rafinată” în loc de targetare și „platformă” în loc de algoritm.

Apple a fost nevoită recent să întrerupă afișarea reclamelor în paginile de aplicații din App Store, după ce reclamele la jocuri de noroc erau afișate în locuri nepotrivite, inclusiv alături de aplicațiile care ajută în lupta cu dependența de acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
reclame
iphone