Samsung a devenit cel mai mare producător de cipuri

Samsung a devenit cel mai mare producător de cipuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 feb 2018

Samsung a detronat Intel, devenind cel mai important producător de cipuri la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2017, Intel a avut venituri de 62,8 miliarde de dolari, în timp ce divizia de semiconductori a celor de la Samsung a generat, în aceeași perioadă, venituri de 69,1 miliarde de dolari.

Prin prisma veniturilor obținute, Intel pierde poziția de lider în fața celor de la Samsung după mai multe decenii în care a dominat piața.

Altfel, este destul de greu de realizat o comparație directă între cele două business-uri. Dacă Intel încă se concentrează pe procesoarele x86, unde nu are un competitor pe măsură, focusul celor de la Samsung este pe memorii și medii de stocare.

Instagram permite brandurilor să programeze postările, dar nu direct din cadrul aplicației CITEȘTE ȘI Instagram permite brandurilor să programeze postările, dar nu direct din cadrul aplicației

Nu doar că a ajuns să obțină venituri mai mari decât Intel, însă Samsung pare să aibă de partea sa toate atuurile pentru viitor. Compania coreeană este poziționată ideal pentru a-și crește avansul și mai mult în următorii ani.

Majoritatea covârșitoare a producătorilor smartphone-uri și tablete folosesc memorii RAM produse de Samsung, iar coreenii dețin mai bine de o treime din piața de SSD-uri (Solid State Drive - unitate de stocare mult mai rapidă decât harddisk-ul).

În plus, Samsung anticipează o creștere și mai mare pentru memorii, datorită serverelor și chipset-urilor necesare operării inteligenței artificiale. Cererea mare a determinat scumpirea cu peste 100% a memoriilor în ultimul an, ceea ce nu a făcut decât să contribuie la veniturile Samsung.

În fine, trebuie remarcat că, deși este prezentă și chiar domină multe piețe, de la televizoare la smartphone-uri și alte multe categorii de produse, cele mai mari venituri ale celor de la Samsung vin din producția de componente, în special memorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
intel