Samsung anunță un profit operațional record după ce sancțiunile americane au afectat Huawei

Samsung anunță un profit operațional record după ce sancțiunile americane au afectat Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2020

Grupul Samsung Electronics a raportat joi o creștere de 58% a profitului operațional în trimestrul al treilea, când a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, analiștii atribuind aceste rezultate peste așteptări creșterii vânzărilor de smartphone-uri și comenzilor pentru procesoare făcute de Huawei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul sud-coreean a estimat că în perioada iulie-septembrie 2020 profitul său operațional a urcat până la 12.300 miliarde de woni (aproximativ 9,1 miliarde de euro), adică cel mai ridicat nivel înregistrat după trimestrul al treilea din 2018 și peste estimările analiștilor, scrie Agerpres.

Companiile IT Nagarro și iQuest au finalizat fuziunea. Noua companie, care va funcționa sub brandul Nagarro, face angajări în România CITEȘTE ȘI Companiile IT Nagarro și iQuest au finalizat fuziunea. Noua companie, care va funcționa sub brandul Nagarro, face angajări în România

De asemenea, Samsung se așteaptă la o creștere de 6% a cifrei de afaceri trimestriale până la 66.000 miliarde de woni, potrivit datelor preliminare comunicate înaintea publicării rezultatelor detaliate care ar urma să aibă loc la finele acestei luni.

Potrivit analiștilor, Samsung a livrat aproximativ 80 de milioane de smartphone-uri în trimestrul al treilea, față de 54,2 milioane de unități în trimestrul precedent, în condițiile în care cererea și-a revenit după criza sanitară care a provocat o contracție pe primele șase luni ale anului. În plus, Samsung a beneficiat și de o creștere a cererii pentru microprocesoarele sale grație comenzilor pentru console de jocuri video și a celor venite de la producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei, care a început să își facă stocuri de semiconductori înainte de intrarea în vigoare a sancțiunilor americane care îl vizează.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
huawei