Google anunță noi funcții de securitate și protejare a intimității

Google anunță noi funcții de securitate și protejare a intimității
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 oct 2020

Utilizatorii Google vor avea la dispoziție, în viitorul nu foarte îndepărtat, un nou set de facilități care vizează intimitatea și securitatea conturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prima pe listă este ceea ce Google numește alerte de securitate cross-app. În momentul în care algoritmii Google depistează o activitate suspicioasă, utilizatorul va primi o alertă pe smartphone, care va consta într-un pop-up ce acoperă aproape tot ecranul și îndeamnă utilizatorul să verifice dacă este vorba de o acțiune proprie sau este necesar să ia măsuri pentru securizarea contului.

Noutatea este că alerta va fi afișată în orice aplicație Google, indiferent de serviciul unde a fost depistată activitatea suspicioasă. Spre exemplu, dacă utilizatorul scrie un email în Gmail, acolo va primi alerta, chiar dacă serviciul unde a fost depistată problema este Photos.

Facebook va avea o secțiune dedicată sănătății mentale CITEȘTE ȘI Facebook va avea o secțiune dedicată sănătății mentale

Acest tip de alerte va fi implementat în cursul săptămânilor viitoare și va ajunge pe iPhone înaintea Android-ului.

Al doilea pe listă este așa-numitul Guest mode pentru Google Assistant, care poate fi activat prin comanda “Hey Google, turn on Guest mode”.

Această opțiune este gândită pentru momentele în care asistentul este folosit de altă persoană decât de posesorul contului înregistrat pe telefon. Activitățile și comenzile apelate în acest mod nu vor fi salvate în contul Google.

Primele device-uri pe care va fi implementată această facilitate sunt difuzoarele inteligente Nest.

Tot pentru Google Assistant, Google adaugă o comandă prin care utilizatorul poate accesa rapid secțiunea de intimitate și securitate a contului. Pentru asta a fost adăugată întrebarea “Is my Google Account secure?”

În fine, Google spune că a actualizat Safety Center, portalul dedicat informării utilizatorilor săi pe teme legate de securitate și intimitate. Acesta conține acum mai multe informații, despre mai multe produse ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate
intimitate