Samsung Electronics a obținut rezultate record în T3, dar a redus cheltuielile de capital în 2018, avertizând că cererea puternică de cipuri s-a încheiat

Samsung Electronics a obținut rezultate record în T3, dar a redus cheltuielile de capital în 2018, avertizând că cererea puternică de cipuri s-a încheiat
scris 31 oct 2018

Samsung Electronics a redus cheltuielile de capital pentru 2018 cu peste 25%, avertizând că cererea puternică de cipuri din ultimii doi ani, care a alimentat rezultatele financiare record obținute în trimestrul al treilea, a luat sfârșit, transmite Reuters.

Acțiunile Samsung, care are o capitalizare bursieră de 265 de miliarde de dolari, au scăzut miercuri cu 1,2% iar de la începutul acestui an cu 16%, scrie News.ro.

Estimările celui mai mare producător de cipuri și smartphone-uri din lume amplifică îngrijorările investitorilor legate de încetinirea cererii de telefoane și alte dispozitive electronice, care au agitat piețele de capital în această lună.

Utopia continuă în Parlament: Guvernul este obligat prin lege să construiască Autostrada Unirii, de peste 300 kilometri, în 4 ani, plus un pod nou peste Prut CITEȘTE ȘI Utopia continuă în Parlament: Guvernul este obligat prin lege să construiască Autostrada Unirii, de peste 300 kilometri, în 4 ani, plus un pod nou peste Prut

Compania sud-coreeană anticipează un declin al profitului, trimestru la trimestru, din cauza cererii slabe de cipuri și a cheltuielilor mai mari pentru marketingul smartphone-urilor, în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.

”În 2019, profitul va fi slab în primul trimestru, din cauza factorilor sezonieri, dar apoi își va reveni, odată cu îmbunătățirea condițiilor de afaceri, în special pe piața cipurilor”, potrivit unui comunicat al Samsung.

Analiștii au spus că reducerea cheltuielilor de capital atenuează temerile legate de creșterea în continuare a ofertei și declinul prețurilor, în condițile în care prețurilor unor cipuri au coborât la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, iar companii concurențe vor înființa noi linii de producție anul viitor.

Samsung, unul dintre cei mai mari cumpărători de echipamente de producție a cipurilor, a anunțat un declin al investițiilor de 27%, la 31.800 de miliarde de woni (28 miliarde dolari), de la un nivel record de 43.400 miliarde de woni anul trecut.

”Prețurile cipurilor NAND (de memorie flash) vor continua să scadă în prima jumătate a anului viitor...în condițiile în care va intra în activitate o nouă linie de producție a Toshiba, iar Hynix va începe producția de serie la una dintre liniile sale de fabricație pentru cipuri NAND”, a declarat un analist al HI Investment & Securities, Song Myung-sup, care consideră că producția va depăși în continuare cererea.

Samsung a încercat să tempereze temerile investitorilor referitoare la un declin accentuat al pieței chipurilor, citând cererea solidă pentru cipuri destinate serverelor, datorită dezvoltării rapide a serviciilor cloud.

Compania a mia anunțat că analizează convertirea unor linii de producție pentru cipuri NAND, pentru a fabrica anul viitor cipuri DRAM.

Samsung a raportat un profit operațional record de 17.600 de miliarde de woni, în perioada iulie-septembrie, în confirmitate cu estimările proprii.

Ca urmare a declinului prețurilor cipurilor, după ani de zile de creșteri puternice, analiștii anticipează că profitul Samsung va scădea cu 4% în trimestrul al patrulea, față de trimestrul al treilea, potrivit datelor firmei Refinitiv. Profitul ar fi totuși cu 11% peste rezultatul consemnat în intervalul similar al anului trecut.

Divizia de semiconductori a consemnat o creștere de 37% a profitului operațional, la 13.700 de miliarde de woni, dar profitul diviziei de dispozitive mobile a scăzut cu 33%, la 2.200 de miliarde de woni, cel mai scăzut nivel atins după primul trimestru al anului 2017, din cauza concurenței Apple pe segmentul premium și a producătorilor chinezi pe alte segmente.

Samsung va prezenta luna viitoare detalii referitoare la smartphone-urile pliabile, în speranța că modelul va revigora veniturile aduse de dispozitivele premium.

Veniturile din trimestrul al treilea au crescut cu 5,5%, la 65.500 de miliarde de woni, fiind ușor peste estimări.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri