Samsung este încurajată să investească mai mult în China

Samsung este încurajată să investească mai mult în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Premierul chinez Li Qiang i-a spus președintelui Samsung, Jay Y. Lee, că China apreciază investițiile conglomeratului coreean, a informat agenția de presă de stat Xinhua, în timp ce companiile străine de pe piața chineză încearcă să facă față incertitudinilor geopolitice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Întâlnirea de la Seul dintre al doilea mare oficial al Chinei și șeful grupul sud-coreean a avut loc înaintea unui summit între Li, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și prim-ministrul japonez Fumio Kishida, primele discuții în trei dintre vecinii asiatici în mai mult de patru ani, scrie News.ro.

Averea netă a CEO-ului Nvidia a crescut în cinci ani de la 3 miliarde de dolari la 90 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Averea netă a CEO-ului Nvidia a crescut în cinci ani de la 3 miliarde de dolari la 90 de miliarde de dolari

Samsung Electronics a investit în ultimii șase ani 24 de miliarde de dolari pe piața chineză, a declarat un director al companiei într-un articol din noiembrie publicat de China Daily.

Dar afacerile gigantului tehnologic coreean se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari pe fondul tensiunilor dintre SUA și China, în timp ce trebuie să se adapteze măsurilor de control al exporturilor pe care Washingtonul le-a implementat pentru a opri accesul Chinei la cipuri de ultimă generație.

Alegerea lui Li de a se întâlni cu un director al Samsung confirmă declarațiile anterioare pe care liderul chinez le-a făcut în timpul unei întâlniri bilaterale cu Yoon, în cursul căreia a încurajat mai multe întreprinderi coreene să investească și să facă afaceri în China și a îndemnat Beijingul și Seulul să coopereze pentru menținerea stabilității lanțurilor de aprovizionare industriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
china