Samsung își unifică soluțiile de plată și stocare a documentelor

Samsung își unifică soluțiile de plată și stocare a documentelor
scris 18 iun 2022

Serviciile Samsung Pay și Samsung Pass dispar din portofoliul companiei coreene, iar facilitățile acestora vor fi regăsite într-o nouă aplicație, numită Samsung Wallet.

Apple oferă de mai mulți ani un portofel digital, pe care l-a numit, simplu, Wallet. Google, după mai multe schimbări de branduri și strategie a anunțat recent că revine la o singură aplicație, numită Wallet, pentru acest scop. Iar, acum, Samsung folosește exact același nume pentru o soluție similară.

Compania coreeană avea, până acum, Samsung Pay pentru plăți și Samsung Pass parole și alte date digitale. Acum, cele două sunt comasate în Samsung Wallet.

Piața europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani CITEȘTE ȘI Piața europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani

Ideea, pe care Samsung o împrumută, la fel ca Google, de la Apple, este aceea de a oferi utilizatorului un singur loc în care acesta să-și stocheze și de unde să poată accesa rapid toate informațiile esențiale ce țin de identitatea digitală.

Samsung Wallet va găzdui carduri de debit și de credit pentru plăți online respectiv contactless (preluate de la Samsung Pay) și va stoca nume și parole pentru conturile online (preluate de la Samsung Pass).

Însă, Wallet va putea fi folosit și pentru alte informații. De exemplu, vor putea fi folosite cheile digitale pentru anumite mașini care suportă deblocarea și pornirea wireless. Tot aici vor putea fi adăugate titluri de transport, precum biletele de avion. Disponibilitatea acestor funcții va varia, însă, de la țară la țară și în funcțiile de abilitatea și interesul Samsung de a face înțelegeri în acest sens cu diverse companii.

Va exista și suport pentru criptomonede, în sensul că Wallet va monitoriza serviciile de schimb și le va arăta utilizatorilor cât de mult au mai scăzut monedele deținute.

Cândva în cursul acestui an va fi inaugurat și suportul pentru acte digitale. Acesta va fi disponibil acolo unde actele digitale există și beneficiază de suportul legal necesar.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
wallet
documente
plăți
identitate digitală