Samsung unifică diviziile de telefoane mobile și electronicele de consum

Samsung unifică diviziile de telefoane mobile și electronicele de consum
scris 7 dec 2021

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat înlocuirea directorilor responsabili de cele trei divizii principale ale grupului, precum și combinarea diviziilor de telefoane mobile și electronice de larg consum într-o singură entitate, ceea ce reprezintă cea mai mare reorganizare de după 2017, în ideea simplificării structurii și concentrării pe operațiunile din domeniul semiconductorilor, transmite Reuters.

Actualul director al diviziei de display-uri, Han Jong-hee, a fost promovat în postul de vicepreședinte și director general și va conduce noua divizie combinată SET, care va regrupa operațiunile Samsung din domeniul telefoanelor mobile și electronicelor de larg consum. Separat, actualul director general al diviziei Electro-Mechanics, Kyung Kye-hyun, a fost numit director general adjunct la Samsung Electronics și va conduce divizia de cipuri și componente, scrie Agerpres.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Această restructurare de amploare aduce laolaltă operațiuni cu o mărime diferită. În trimestrul iulie-septembrie, divizia de comunicații mobile a raportat un profit operațional de 3.360 miliarde woni (2,53 miliarde dolari), în timp ce divizia de electronice de consum a raportat un profit operațional de 760 miliarde woni.

Însă, Lee Jae-yun, analist la Yuanta Securities Korea, subliniază că această restructurare ar putea ajuta Samsung să răspundă la provocările cu care se confruntă operațiunile sale de comunicații mobile și electronice de larg consum, inclusiv printr-o mai bună conectare a dispozitivelor mobile și electrocasnicelor pe o platformă care atrage și păstrează clienții. Însă, cele mai urgente probleme sunt legate de criza de cipuri, creșterea prețurilor la materiile prime, dificultățile logistice și concurența venită din partea Apple și a rivalilor chinezi.

Alte avansări anunțate marți includ numirea vicepreședintelui Chung Hyun-ho în funcția de director al unei echipe de reacție care, potrivit analiștilor, este principala entitate de coordonare în procesul de luare a deciziilor la Samsung Electronics și companiile afialiate.

"Se vor urgenta procedurile de adoptare a deciziilor și alocare a fondurilor", subliniază Kim Sun-woo, analist la Meritz Securities.

Ultima dată când Samsung Electronics a schimbat directorii de divizii a fost la finele lui 2017.

Gigantul sud-coreean Samsung Group vrea să se concentreze pe domenii, precum semiconductori, inteligența artificială, robotica și biofarmaceutică, și intenționează să investească 240.000 de miliarde de woni în aceste domenii în următorii trei ani. Principala divizie a grupului, Samsung Electronics, are drept obiectiv devansarea grupului taiwanez TSMC pentru a deveni cel mai mare producător mondial de cipuri în 2030 și în acest sens va investi 150 de miliarde de dolari în noi facilități de producție.

Luna trecută, Samsung a anunțat că a ales statul american Texas drept locație pentru o uzină de cipuri în care va investi 17 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
telefoane