Samsung va folosi materiale ecologice în ambalajele produselor

Samsung va folosi materiale ecologice în ambalajele produselor
scris 28 ian 2019

Samsung a anunțat că va diminua cantitatea de plastic care se regăsește în pachetele produselor sale în favoarea unor materiale durabile din punct de vedere ecologic.

Din prima jumătate a acestui an telefoanele, tabletele și accesoriile purtabile ale companiei coreene nu vor mai fi împachetate în plastic, rolul acestuia urmând a fi luat de materiale ecologice.

Mai mult, Samsung promite că inclusiv încărcătoarele livrate cu gadgeturile pe care le vinde vor folosi mai puțin plastic. Ca urmare, acestea vor înlocui aspectul lucios cu un finisaj mat.

Și manualele care însoțesc produsele vândute de Samsung vor afecta mai puțin mediul înconjurător. Din 2020, acestea vor folosi doar hârtie certificată de organizațiile de protecție a mediului.

Facebook introduce modificări pentru mesajele Instagram și Messenger CITEȘTE ȘI Facebook introduce modificări pentru mesajele Instagram și Messenger

Schimbarea promisă de Samsung vizează și alte categorii de produse vândute. Televizoarele, frigiderele, aparatele de aer condiționat și mașinile de spălat nu vor mai fi ambalate în plastic, ci în materiale reciclabile obținute fără folosirea combustibilului fosil.

Gyeong-bin Jeon, șeful Centrului Global de Satisfacție a Clienților Samsung, spune că firma coreeană vrea să micșoreze cât mai mult posibil cantitatea de deșeuri pe care o produce.

Samsung și-a propus ca până în 2030 să ajungă să folosească 500.000 de tone de plastic reciclabil și să colecteze 7,5 tone de produse care nu mai sunt folosite.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ambalaje
plastic
ecologie
mediu