Samsung vrea să dezvolte un stylus cu cameră foto

Samsung vrea să dezvolte un stylus cu cameră foto
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2019

Stylus-ul care însoțește seria Note de smartphone-uri a producătorului coreean Samsung ar putea integra pe viitor o cameră foto cu zoom optic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S-Pen, stylus-ul care poate fi utilizat împreună cu seria Note de smartphone-uri a celor de la Samsung, este folosit de o parte a utilizatorilor pentru a crea note scrise de mână sau a desena, printre altele.

Pe viitor, însă, acesta ar putea căpăta valențe în domeniul fotografiei dacă un brevet obținut de compania coreeană se va concretiza.

Brevetul depus de Samsung în februarie 2017 și acordat săptămâna aceasta, la doi ani distanță, descrie un stylus care include o cameră foto wireless cu zoom optic.

Smartwatch pentru copii, retras de pe piață de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Smartwatch pentru copii, retras de pe piață de Comisia Europeană

Printr-o conexiune Bluetooth, stylus-ul ar putea fi folosit ca un declanșator wireless pentru pozele care pot fi previzualizate pe ecranul smartphone-ului. Tot wireless, pozele realizate cu stylus-ul vor putea fi transferate pe telefon.

O cameră foto integrată într-un stylus poate oferi anumite avantaje. Unul dintre acestea ar fi realizarea fotografiilor din unghiuri sau de la înălțimi la care ar fi dificilă folosirea telefonului.

O altă aplicație potențială, mai puțin recomandată din punct de vedere etic, ar fi realizarea fotografiilor fără a atrage atenția celor din jur.

Brevetul, care ar putea sau nu să se concretizeze într-un produs final, nu menționează cât ar fi zoom-ul optic și nici dacă este posibilă filmarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
stylus
foto
s-pen