Tim Cook, șeful Apple, a făcut o vizită-surpriză în China

Tim Cook, șeful Apple, a făcut o vizită-surpriză în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Directorul general al Apple, Tim Cook, a efectuat o vizită surpriză în centrul Chinei în această săptămână, a anunțat șeful gigantului tehnologic american pe rețeaua de socializare chineză Weibo, potrivit France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un mesaj publicat luni pe Weibo, CEO-ul Apple a spus că a vizitat un magazin Apple din Chengdu și s-a întâlnit cu utilizatori ai jocului pentru smartphone „Honour of Kings", care este foarte popular în China, scrie Hotnews.ro.

Început dezamăgitor pentru vânzările de telefoane iPhone 15 în China CITEȘTE ȘI Început dezamăgitor pentru vânzările de telefoane iPhone 15 în China

Acest joc, dezvoltat de gigantul chinez de internet Tencent, este unul dintre jocurile cu cei mai mulți utilizatori din lume.

„Energia din această seară a fost incredibilă. Honour of Kings a început aici, în Chengdu, iar acum este un fenomen global pe App Store", a spus Cook.

„Acest joc ridică foarte sus ștacheta. Este foarte popular în China și în întreaga lume", a declarat el pentru ziarul oficial de limbă engleză China Daily.

Apple și-a stabilit operațiunile în China în 1993. China este principalul centru de producție al Apple pentru smartphone-urile, computerele, tabletele și accesoriile sale electronice.

În martie, directorul general al Apple a vizitat Beijingul și a declarat că firma sa are o relație „simbiotică" cu China.

Cu toate acestea, vânzările de produse Apple au fost afectate în 2022 de restricțiile impuse producției în fabrici din cauza politicii chineze „zero Covid".

DECIZIE Bani pentru prosumatori CITEȘTE ȘI DECIZIE Bani pentru prosumatori

Controalele americane asupra exportului de componente de înaltă tehnologie amenință, de asemenea, lanțul de aprovizionare al Apple.

Citând analiști de piață, Bloomberg a relatat în această săptămână că vânzările noului iPhone 15 în China sunt în scădere clară față de modelele anterioare. Scăderea este atribuită în special prezenței a numeroși concurenți locali, precum Huawei.

Luna trecută, guvernul chinez le-a interzis angajaților săi din Beijing să folosească telefoane iPhone sau alte branduri străine pentru muncă sau să le aducă la birou.

viewscnt
Afla mai multe despre
tim cook
apple