Schimbarea ecranului la primul smartphone pliabil Huawei costă mai mult decât majoritatea telefoanelor de pe piață

Schimbarea ecranului la primul smartphone pliabil Huawei costă mai mult decât majoritatea telefoanelor de pe piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 nov 2019

La puțin timp după ce și-a lansat primul smartphone pliabil, producătorul chinez a făcut publică și lista de prețuri pentru reparații, iar tarifele practicate sunt descurajatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Lansat recent în China, noul Mate X are din start un preț descurajator pentru cei mai raționali utilizatori - 2.200 euro. Însă, prețul este doar parte a cheltuielilor pentru care un client al acestui telefon trebuie să-i pregătească.

Dacă are probleme cu ecranul, care trebuie înlocuit în afara garanției, un utilizator al smartphone-ului Mate X ar trebui să plătească 909 euro. Acesta este prețul oficial de reparare a ecranului pliabil.

Google, Facebook, Amazon.com și Apple se apără într-o investigație din Congresul SUA CITEȘTE ȘI Google, Facebook, Amazon.com și Apple se apără într-o investigație din Congresul SUA

900 de euro este prețul de plecare al unui flagship, iar majoritatea covârșitoare a smartphone-urilor costă semnificativ mai puțin de atât.

A doua cea mai scumpă componentă este chipset-ul, a cărui schimbare va costa utilizatorul alți 460 euro.

Un sistem foto costă 90 euro, 45 euro costă schimbarea carcasei, iar înlocuirea bateriei se face pentru 35 euro.

Mate X a fost lansat recent în China, iar acestea sunt prețurile de reparare pentru China. În alte țări, când va fi lansat, este posibil ca aceste tarife să fie chiar mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mate x
smartphone