Secret dezvăluit din eroare la Microsoft

Secret dezvăluit din eroare la Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mar 2022

Într-una din versiunile de test ale lui Windows 11 au putut fi văzute reclame chiar în managerul implicit de fișiere. Microsoft spune că a fost o eroare, dar nu neagă că ar vrea să vândă reclame în sistemului său de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

File Explorer (fostul Windows Explorer) managerul de fișiere din Windows, prin care utilizatorii pot realiza operațiuni precum crearea și copierea fișierelor și directoarelor, ar putea afișa la un anumit moment reclame.

O astfel de reclamă a apărut în fereastra File Explorer din cea mai recentă versiune de test a lui Windows 11. Imediat, pe rețelele sociale utilizatorii și-au exprimat necenzurat furia față de inițiativa Microsoft.

Intel va investi 80 de miliarde de euro în Europa, în special în Germania CITEȘTE ȘI Intel va investi 80 de miliarde de euro în Europa, în special în Germania

Încercând să repare daunele, compania americană a replicat că este vorba de un banner experimental, care a fost vizibil utilizatorilor dintr-o eroare.

Practic, Microsoft spune că testează reclame care să fie afișate în File Explorer, dar ar fi vrut să facă asta în secret, fără să se afle înainte ca acestea să fie implementate oficial.

De altfel, gigantul american nu a negat nicio secundă că ar cocheta cu ideea unor noi reclame în Windows. Dacă va merge până la capăt cu această idee, Microsoft ar depăși chiar și Google ca nivel de intruzivitate. Google, pentru al cărui business reclamele sunt esențiale, încă nu a îndrăznit să facă așa ceva pe Android sau Chrome OS.

Nici nu este prima oară când Microsoft afișează reclame, cel puțin pentru o parte dintre utilizatorii săi. Aceștia au văzut deja reclame în lock screen și în meniul Start, plus o serie de popup-uri în taskbar, care au întrerupt activitatea utilizatorilor pentru a promova diverse produse și servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
reclame
windows