Șeful Apple vrea ca sistemul global de taxe pentru companii să fie revizuit

Șeful Apple vrea ca sistemul global de taxe pentru companii să fie revizuit
scris 20 ian 2020

Toată lumea știe că sistemul global de taxe pentru companii trebuie revizuit, a declarat luni directorul general al grupului informatic american Apple, Tim Cook, în semn de sprijin pentru modificările regulilor globale care sunt analizate în prezent, transmite Reuters.

Creșterea explozivă a unor mari companii din domeniul Internetului precum Apple a determinat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) să demareze o reformă globală a modului în care multinaționalele ar trebui taxate. Reformele care sunt analizate în prezent se concentrează pe practica multinaționalelor de a-și înregistra profiturile în țările cu impozite mici (cum este și cazul Irlandei, unde a vorbit luni Tim Cook, mai degrabă decât în țările unde au cei mai mulți clienți, scrie Agerpres.

CEC Bank lansează portofel digital pentru transferuri de bani între carduri de pe mobil și plăți prin smartwatch CITEȘTE ȘI CEC Bank lansează portofel digital pentru transferuri de bani între carduri de pe mobil și plăți prin smartwatch

"Cred că, logic, toată lumea știe că trebuie revizuit. Cu siguranță eu sunt ultima persoană care să spună că actualul sistem sau precedentul sistem era unul perfect. Sunt încrezător și optimist că OECD va găsi o soluție", a spus Tim Cook. "Este un know how foarte complex când vine vorba cum să taxezi o multinațională...Vrem cu disperare să fie unul corect", a adăugat șeful Apple, după ce a primit un premiu de la o agenție a statului irlandez responsabilă pentru atragerea companiilor străine.

Apple este una din cele mai mari multinaționale prezente în Irlanda, cu aproximativ 6.000 de angajați. Atât Apple cât și Guvernul irlandez s-au adresat justiției pentru a contesta o decizie a Uniunii Europene potrivit căreia Dublin-ul trebuie să recupereze de la Apple o sumă de 13 miliarde euro, în schimbul taxelor foarte mici pe care le-a plătit Irlandei timp ce mai mulți ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple