Șeful OpenAI strânge peste 100 milioane dolari pentru Worldcoin, proiect prin care vrea să distribuie criptomonede gratuite

Șeful OpenAI strânge peste 100 milioane dolari pentru Worldcoin, proiect prin care vrea să distribuie criptomonede gratuite
scris 25 mai 2023

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a strâns peste 100 milioane de dolari de la investitori pentru un proiect pe care l-a cofondat și care își propune să distribuie gratuit criptomonede oamenilor, pentru simplul fapt că sunt “indivizi unici”.

Denumit Worldcoin, proiectul folosește un dispozitiv care scanează irisul pentru a confirma identitatea unei persoane.

Tools for Humanity, compania din spatele proiectului, fondată de Sam Altman și Alex Blania, a atras 115 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare de Serie C, condusă de Blockchain Capital.

UiPath a anunțat venituri în creștere, dar rămâne pe pierdere. Declin puternic al acțiunilor CITEȘTE ȘI UiPath a anunțat venituri în creștere, dar rămâne pe pierdere. Declin puternic al acțiunilor

Potrivit site-ul proiectului, toți cei care și-au verificat unicitatea la un Orb, după cum a fost denumit dispozitivul de scanare a irișilor, pot revendica token-uri Worldcoin (WLD) în aplicația World App.

Lansarea WLD este prevăzută pentru a doua jumătate a acestui an. Utilizatorii verificați vor putea revendica până la 25 de criptomonede gratuite la lansare.

Worldcoin s-a confruntat cu critici din cauza riscurilor percepute în materie de confidențialitate, notează Reuters. În replică la anunțul de prezentare a proiectului, în 2021, fostul contractor al serviciilor de informații americane Edward Snowden a scris pe Twitter: "Nu catalogați globii oculari".

Criptomoneda nu va fi disponibilă pentru persoanele din Statele Unite și din alte câteva țări, potrivit site-ului Worldcoin.

La runda de finanțare de Serie C au mai participat 16z crypto, Bain Capital Crypto și Distributed Global.

Cofondatorul și directorul general al Tools for Humanity, Alex Blania, a declarat, pentru Bloomberg, că noua finanțare va fi folosită pentru dezvoltarea produselor și extinderea echipei de angajați, în prezent formată din 150 de persoane.

Worldcoin are aproximativ 1,754 milioane de utilizatori verificați, departe de cei 1 miliard de utilizatori estimați la momentul prezentării proiectului, în urmă cu doi ani.

Worldcoin susține că respectă pe deplin legile și reglementările privind colectarea datelor biometrice și transferul de date, inclusiv Regulamentul general european privind protecția datelor (GDPR). În Uniunea Europeană, Tools for Humanity se află sub supravegherea Oficiului de Stat Bavarez pentru Supravegherea Protecției Datelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
worldcoin
criptomonede gratuite
sam altman
openai
scanare iris
finantare worldcoin