Vodafone pregătește listarea diviziei de turnuri de telefonie, prezentă și în România. Britanicii vor să atragă 3 miliarde euro pe bursă

Vodafone pregătește listarea diviziei de turnuri de telefonie, prezentă și în România. Britanicii vor să atragă 3 miliarde euro pe bursă
scris 3 feb 2021

Vantage Towers, divizia europeană de turnuri de telefonie a Vodafone, cu operațiuni și în România, anunțată în premieră de Profit.ro, se va lista la bursa din Frankfurt în martie, într-o ofertă publică inițială evaluată la aproximativ 3 miliarde de euro.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Vodafone a selectat un sindicat de bănci format din UBS, Morgan Stanley și Bank of American pentru a se ocupa de listare, acestora alăturându-se Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, BNP Paribas, Berenberg și Jefferies.

Veniturile obținute în urma operațiunii, estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, ar urma să fie folosite pentru reducerea datoriilor grupului.

ANALIZĂ Piața portabilității: RCS&RDS rămâne dublu-lider, în schimb Telekom urcă pe 2 cu ciobanul Ghiță, Mega Image și Blue Air, trecând peste Vodafone și Orange. Un director, recent: \ CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața portabilității: RCS&RDS rămâne dublu-lider, în schimb Telekom urcă pe 2 cu ciobanul Ghiță, Mega Image și Blue Air, trecând peste Vodafone și Orange. Un director, recent: "Trebuie să fim rechini!"

Vodafone a refuzat să comenteze informația.

Vantage Towers, companie anunțată în 2019 și lansată anul trecut pentru a administra infrastructura de turnuri de antene de telecomunicații a Vodafone, deține peste 68.000 de turnuri în 9 țări din Europa, inclusiv în România.

După cum a anunțat Profit.ro, Vodafone România s-a divizat parțial și a transferat infrastructura de stâlpi și turnuri de telefonie către subsidiara locală a Vantage Towers, care a preluat și angajații Vodafone România afectați de mutare.

Vodafone România este al doilea jucător local de telecomunicații mobile în funcție de cifra de afaceri și numărul de clienți, după Orange. Compania a preluat, ca parte a unui proces internațional, operatorul prin cablu UPC România.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
vantage towers
vantage towers romania
turnuri antene telefon
turnuri telefonie
listare
ipo
oferta publica initiala