Șeful Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G din Europa

Șeful Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2020

Directorul general de la grupul francez de telefonie Orange, Stéphane Richard, s-a pronunțat joi împotriva excluderii producătorului chinez de echipamente Huawei din viitoarele rețele de telefonie mobilă 5G din Europa, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Europa este presată de SUA să interzică echipamentele furnizate de firma chineză Huawei pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. Huawei, cel mai mare furnizor mondial de echipamente de telecomunicații, a dezmințit aceste acuzații, scrie Agerpres.

Cercetătorii Kaspersky au blocat atacurile Shlayer, cel mai răspândit malware pentru dispozitivele macOS CITEȘTE ȘI Cercetătorii Kaspersky au blocat atacurile Shlayer, cel mai răspândit malware pentru dispozitivele macOS

Potrivit surselor citate de Reuters, Comisia Europeană va oferi statelor membre libertatea de a restricționa sau exclude furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părțile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicații, potrivit noilor recomandări ce vor fi publicate săptămâna următoare de Comisia Europeană.

Stéphane Richard a salutat viitoarele reguli care urmează să fie anunțate de Comisia Europeană, în special cele care privesc utilizarea echipamentelor provenite de la Huawei. "Nu ne dorim decât un singur lucru, să ne fie precizate regulile în acest domeniu", a subliniat Richard.

Cu toate acestea, șeful Orange și-a exprimat opoziția fermă față de excluderea producătorului chinez. "Sper că nu ne vom îndrepta spre o excludere de fapt a chinezilor și în special a Huawei de pe scena europeană, care nu ar fi în interesul Europei și de asemenea ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni", a spus Stéphane Richard.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
5g
huawei