Senatul american adoptă prin vot o restabilire a neutralității Internetului

Senatul american adoptă prin vot o restabilire a neutralității Internetului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2018

Senatul american a adoptat prin vot un proiect de lege cu privire la o restabilire a reglementărilor ce impun ”neutralitatea Internetului”, relansând această dezbatere între autoritatea de reglementare și o parte importantă a utilizatorilor Internetului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Însă acest proiect - adoptat cu 52 de voturi la 47 - este doar simbolic, deiarece este necesar ca textul să treacă și prin Camera Reprezentanților, iar apoi să obțină o majoritate suficientă care să-i permită să treacă de un eventual veto prezidențial, scrie News.ro.

Comisia Federală a Comunicațiilor (FCC) a abrogat în decembrie prin vot ”neutralitatea Internetului”, adoptată în mandatul lui Barack Obama, care obliga furnizorii de acces la Internet să trateze în același fel toate conținuturile - site-uri, muzică, filme, seriale) din rețeaua lor.

Administrația Trump apreciază, din contră, că ele riscă să descurajeze investiții în noi servicii, iar FCC a dat curs acestei opinii.

GDPR: Cum să eviți o amendă de 4% din cifra de afaceri de anul trecut. Soluțiile firmelor vor fi anunțate și detaliate la WeLoveDigital.forum CITEȘTE ȘI GDPR: Cum să eviți o amendă de 4% din cifra de afaceri de anul trecut. Soluțiile firmelor vor fi anunțate și detaliate la WeLoveDigital.forum

Trei republicani s-au alăturat miercuri democraților în contestarea deciziei FCC.

Mai multe organizații apreciau că abrogarea de către FCC riscă să permită operatorilor să pună să se plătească mai mult în contul unor servicii care fac concurență ofertelor lor și ale partenerilor lor.

”Fără protecția regulilor cu  privire la neutralitatea Internetului, furnizorii de acces vor avea dreptul să blocheze, să încetinească sau să impună taxe asupra conținuturilor, ceea ce va limita opțiunea utilizatorilor și va împiedica operatori mici să intre pe piață”, a declarat Ferras Vinh de la Centrul pentru Democrație și Tehnologie, care susține principiul neutralității.

USTelecom, un grup de lobby care reprezintă furnizorii, și-a exprimat dezamăgirea după votul din Senat.

”El ne contrazice eforturile de a păstra un Internet deschis și dinamic”, a apreciat într-un comunicat președintele grupului de presiune, Jonathan Spalter.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
senat sua