Serviciul de video streaming Apple ar putea include și alte canale

Serviciul de video streaming Apple ar putea include și alte canale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2019

Apple ar putea oferi în cadrul viitorul său serviciu de video streaming atât conținut original, cât și acces la alte servicii de video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform surselor citate de CNBC, viitorul serviciu de streaming Apple ar urma să nu se limiteze la conținutul propriu. Conținutul original va juca un rol important și va fi, din câte se pare oferit gratuit utilizatorilor de iPhone și iPad, însă acesta va reprezenta doar parte a ofertei.

Apple ar urma să faciliteze prin intermediul propriului serviciu accesul la alte servicii de streaming precum cele ale canalelor TV Showtime, Starz sau Viacom.

Acestea vor fi disponibile în cadrul serviciului sub forma addon-urilor, pe care utilizatorii le pot sau nu activa respectiv plăti.

Profit TV: Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, vine la emisiunea Legile Afacerilor, pentru a anunța inclusiv lansarea în România a unui nou număr unic de telefon CITEȘTE ȘI Profit TV: Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, vine la emisiunea Legile Afacerilor, pentru a anunța inclusiv lansarea în România a unui nou număr unic de telefon

Sunt însă șanse mici ca HBO și Netflix să accepte oferta Apple, conform surselor menționate, care adugă că HBO încă nu a oferit un răspuns final și se mai poate încă răzgândi.

Problema o constituie procentul de 30% pe care Apple vrea să-l oprească din veniturile generate de abonamente, același procent pe care Apple îl percepe și în cazul magazinului său de aplicații.

Din această cauză, Netflix a eliminat deja opțiunea de abonare din cadrul aplicațiilor sale de iOS - tocmai pentru a nu mai ceda 30% din venituri celor de la Apple. Utilizatorii platformelor Apple se pot abona la Netflix accesând site-ul din browser-ul web.

Sursele celor de la CNBC spun că lansarea oficială a serviciul ar urma să aibă loc în aprilie. Bloomberg, pe de altă parte, susține că lansarea va avea loc pe 25 martie, atunci când Apple va organiza un eveniment pentru care a trimis deja invitații.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
video
streaming