Site-ul Dell a fost atacat de hackeri

Site-ul Dell a fost atacat de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2018

Dell a anunțat că site-ul său oficial a fost vizat de hackeri, însă nu știe exact ce s-a întâmplat și ce date au ajuns în posesia atacatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul american de echipamente IT spune că site-ul propriu a fost atacat de hackeri pe 9 noiembrie, aceștia încercând să extragă date persoanele ale clienților, precum nume, adrese de mail sau parole folosite pentru accesarea conturilor de pe site-ul Dell.

Cei de la Dell susțin că au luat măsuri imediat ce au observat activitatea suspicioasă - a fost angajată o companie specializată în criminalistică digitală pentru a face investigații și au fost anunțate imediat autoritățile.

Facebook a început să difuzeze seriale vechi CITEȘTE ȘI Facebook a început să difuzeze seriale vechi

Partea mai puțin liniștitoare pentru clienții companiei care au cont pe site-ul oficial este incertitudinea succesului de care s-a bucurat sau nu tentativa de accesare a datelor personale.

Cei de la Dell spun că nu știu în ce măsură atacatorii au reușit să extragă informații de pe serverele companiei, dar că sunt siguri că datele legate de cardurile de credit nu au fost accesate.

Chiar și așa, ca o precauție, toate parolele au fost restate, iar clienții trebuie să-și aleagă parole noi în urma atacului. De asemenea, compania americană le recomandă celor care folosesc aceeași adresă de mail și parolă pe alte site-uri să le schimbe și acolo.

Reprezentanții Dell nu au spus care este numărul conturilor afectate, susținând că ar fi imprudent să facă acest lucru câtă vreme nu este clar nici dacă atacul a avut succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
dell
hackeri