Smartphone-urile pliabile vor costa cât un flagship în doi ani

Smartphone-urile pliabile vor costa cât un flagship în doi ani
scris 21 feb 2022

Prețurile smartphone-urilor pliabile vor ajunge, în 2024, la jumătate față de cele la care acestea erau vândute în 2019, primul an pe piață al noii categorii de dispozitive.

Canalys se așteaptă ca prețul mediu de vânzarea al smartphone-urilor pliabile să ajungă la 1.000 de dolari până în 2024, ceea ce ar însemna doar jumătate din prețul la care Samsung, în primul rând, a vândut aceste dispozitive la început.

Livrările de smartphone-uri pliabile se estimează că vor ajunge în jur de 30 de milioane pe an, până în 2024. Asta înseamnă că piața va crește între 2021 și 2024 cu o rată compusă de 53%.

Criza cipurilor lovește puternic piața de smartphone-uri din China CITEȘTE ȘI Criza cipurilor lovește puternic piața de smartphone-uri din China

În 2021, tot conform estimărilor, au fost livrate 8,9 milioane de smartphone-uri pliabile. Față de anul anterior, piața a crescut cu 148%.

Spre comparație, piața smartphone-urilor obișnuite a crescut anul trecut cu 7%, după scăderea din primul an de pandemie.

Comparativ cu 2019, livrările flagship-urilor cu Android au scăzut cu 18%, astfel că producătorii au tot interesul să se concentreze pe smartphone-uri pliabile dacă vor se bucure de marja mai mare profit de acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
smartphone pliabil