Snapchat blochează permanent accesul lui Trump din motive de „siguranță publică”

Snapchat blochează permanent accesul lui Trump din motive de „siguranță publică”
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2021

Snapchat a decis să blocheze permanent contul lui Donald Trump citând „interesul siguranței publice” și se alătură astfel numeroaselor platforme care au interzis acesul președintelui în urma violențelor din 6 ianuarie de la Capitoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunea Snapchat vine după ce Twitter, Facebook și Instagram, YouTube și Twitch, între altele, au luat măsuri similare, permanente sau temporare, scrie News.ro.

Qualcomm plătește 1,4 miliarde de dolari pentru Nuvia, un startup fondat de patru foști directori ai Apple CITEȘTE ȘI Qualcomm plătește 1,4 miliarde de dolari pentru Nuvia, un startup fondat de patru foști directori ai Apple

Săptămâna trecută, Snapchat a decis să suspende pe perioadă nedeterminată contul președintelui, iar miercuri a decis ca acesta să fie blocat permanent.

În iunie 2020, Snapchat a luat prima măsură împotriva președintelui american - nu a mai promovat postările sale pe platforma Discover, citând retorica ce incită la violență și ură în timpul protestelor față de uciderea lui George Floyd în custodia poliției din Minneapolis.

De atunci, potrivit Snapchat, Trump a încercat de mai multe ori să încalce regulile comunității și termenii, care, între altele, interzic răspândirea de informații false, discursul instigator la ură și incitarea la violență sau elogierea acesteia.

Compania a spus că a eliminat de fiecare dată conținutul problematic publicat pe Trump și că a transmis avertismente echipei președintelui.

Oficial, contul lui va fi reziliat în ziua inaugurării noului mandat prezidențial. Democratul Joe Biden urmează să fie învestit în funcție pe 20 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
snapchat
trump