Sony a vândut 100 de milioane de console PlayStation 4

Sony a vândut 100 de milioane de console PlayStation 4
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2019

PlayStation 4 a devenit consola de jocuri care atinge cel mai repede pragul de 100 de milioane de exemplare vândute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă rezultatele financiare pentru Q2 2019, Sony a publicat și cifrele privind vânzările de console. Compania japoneză a vândut în ultimul trimestru 3,2 milioane de console PS4.

Alături de cele 96,8 milioane de console pe care Sony a anunțat în urmă cu un trimestru că le vânduse din momentul lansării produsului, se ajunge la cifra rotundă de 100 de milioane de exemplare.

Chiar dacă, după mai bine de 5 ani, vânzările de PS4 par să încetinească, analiștii remarcă faptul că aceasta este consola de jocuri care a ajuns cel mai rapid la pragul de 100 de milioane de exemplare vândute.

Piața smartphone-urilor scade pentru al șaptelea trimestru consecutiv CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor scade pentru al șaptelea trimestru consecutiv

PlayStation 4 a avut nevoie de 5 ani și 7 luni să atingă acest prag. De asemenea, au trecut mai puțin de 3 ani de când a depășit nivelul de 500 de milioane de unități vândute.

Anul trecut Sony a vândut 17,8 milioane de console PS4, după ce în 2017 reușise să vândă 19 milioane de console.

Producătorul japonez a mai anunțat că, pentru prima oară în istorie, a vândut mai multe jocuri prin download digital decât jocuri stocate pe discuri optice.

Următoarea versiune, PlayStation 5, va fi lansată în toamna anului viitor și promite, printre altele, suport pentru video 8K, stocare pe SSD, audio 3D și, nu în ultimul rând, compatibilitate cu jocurile pentru PS4.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation
ps4
console
gaming