Sony declanșează concedieri la PlayStation și închide un studiou

Sony declanșează concedieri la PlayStation și închide un studiou
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Sony va declanșa concedieri în divizia PlayStation, aproximativ 900 angajați, reprezentând 8% din forța de muncă totală, urmând să fie disponiblizați, concomitent cu închiderea studioului din Londra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, Sony și-a redus previziunile de vânzări pentru consola principală PlayStation 5 (PS5), după ce a avertizat cu privire la tranzacții mai slabe ale diviziei sale cheie de jocuri video.

Gigantul japonez al jocurilor video a declarat că acum se așteaptă să vândă 21 de milioane de unități ale PS5 în anul fiscal care se încheie în martie, în scădere față de previziunile anterioare de 25 de milioane de unități.

Revista franceză L’Express dezvăluie că a fost condusă de un agent KGB timp de 35 de ani CITEȘTE ȘI Revista franceză L’Express dezvăluie că a fost condusă de un agent KGB timp de 35 de ani

Reducerea perspectivelor vine după ce Sony a înregistrat venituri trimestriale record în cel mai important trimestru, încheiat în decembrie, care include sezonul sărbătorilor.

Sony a vândut 8,2 milioane de unități ale consolei sale emblematice PlayStation 5 în trimestrul al treilea fiscal, care se desfășoară din octombrie până în decembrie.

Sony a vândut până acum 16,4 milioane de unități PS5 în anul fiscal curent.

Compania și-a redus, de asemenea, prognoza de vânzări pentru anul fiscal pentru divizia sa de jocuri cu 210 miliarde de yeni, la 4,15 mii de miliarde de yeni, spunând că se așteaptă la o scădere a vânzărilor de hardware.

Provocarea companiei constă acum în încercarea de a menține impulsul pentru PS5, care a fost lansat cu mai bine de trei ani în urmă.

DOCUMENT Noi schimbări pregătite pentru PFA, II, IF CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi schimbări pregătite pentru PFA, II, IF

În octombrie, Sony a pus la dispoziție o versiune reîmprospătată a consolei, cu specificații mai bune.

Rivalul Nintendo s-a confruntat cu o problemă similară, reușind să mențină interesul pentru consola sa Switch, veche de aproape șapte ani, datorită noilor lansări de jocuri și filme asociate cu personajele sale celebre, cum ar fi Super Mario.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation 5