Sony suspendă livrările de console PlayStation și jocuri video către Rusia

Sony suspendă livrările de console PlayStation și jocuri video către Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2022

Compania japoneză de electronice Sony a anunțat că a suspendat toate livrările de console PlayStation și jocuri video către Rusia, alăturându-se unui număr tot mai mare de firme care se retrag din țară după invazia Rusiei în Ucraina, informează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sony Interactive Entertainment (SIE) se alătură comunității globale în apelul său pentru pace în Ucraina. Am suspendat toate livrările de jocuri și console, lansarea Gran Turismo 7 și operațiunile PlayStation Store în Rusia”, a anunțat compania pe Twitter.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Sony a reamintit, de asemenea, că va face o donație de 2 milioane de dolari către Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați și organizației Salvați Copiii pentru a sprijini victimele acestui război. Companii globale precum McDonald's, Coca-Cola, Ikea, Adidas sau Chanel au anunțat deja suspendare temporară a activităților lor în Rusia, scrie News.ro.

Microsoft, rivalul american de jocuri al Sony, a declarat săptămâna trecută că suspendă vânzările produselor și serviciilor sale în țară. Alți giganți ai tehnologiei au făcut anunțuri similare, cum ar fi Apple, care a încetat să-și vândă iPhone-urile și tabletele în Rusia, în timp ce platforme precum Facebook, YouTube (Google) și Twitter au blocat publicațiile  ruse de stat în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation
rusia