Spotify își lansează propriul asistent pe bază de comenzi vocale. “Hey, Spotify!”

Spotify își lansează propriul asistent pe bază de comenzi vocale. “Hey, Spotify!”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2021

Platforma suedeză de streaming, Spotify, a început implementarea unei funcții de control pe baza comenzilor vocale, similară asistenților digitali Siri, Alexa și restul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Hey, Spotify” este cea mai nouă comandă vocală pe care utilizatorii dispozitivelor mobile o pot folosi, însă, spre deosebire de comenzile celorlalți asistenți digitali, aceasta va funcționa doar în cadrul aplicației Spotify.

Noua facilitate funcționează similar altor asistenți digitali. După comanda “Hey, Spotify”, utilizatorul poate comanda redarea unei anumite melodii, artist, playlist etc.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Pentru a folosi comenzile vocale, utilizatorii vor fi încurajați, la deschiderea aplicației, să acorde Spotify dreptul de accesare a microfonului. Acest lucru se poate face și manual, de la Settings > Microphone permissions > “Hey Spotify”.

Pe un smartphone, unde există cel puțin un asistent digital care poate răspunde la comenzi inclusiv când telefonul este blocat și poate opera cu un mare număr de aplicații, asistentul celor de la Spotify pare de prisos.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Acesta are, însă, sens în contextul în care Spotify lucrează la un media player auto. Compania suedeză și-a putea anunța în curând noul media player, care să includă și noul sistem de comenzi vocale.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
asistent
comenzi vocale